Husky Rescue loi nahkansa ja palaa pelikentille alkuvuodesta

Ensimmäiset Suomen-keikkansa nyky-huskyt soittavat helmikuussa, jolloin bändi nähdään Lahden Teatteri Vanha Jukossa, Turun Klubilla, Tampereen Valoa-festivaalilla ja Helsingin Tavastialla.

Kuva: Liisa Valonen

Husky Rescuen leirissä on koettu viime aikoina melkoisia muutoksia. Elokuussa 2010 laulaja Reeta-Leena Vestman erosi, ja Marko Nybergin koirapartiolle piti löytää uusi keulakuva. Nyt hommat alkavat olla selvillä: mukaan ovat liittyneet ruotsalainen laulaja Johanna Kalén ja kitaristi Antony Bentley.

Bändi jäi tauolle vuoden 2010 Flow’n jälkeen, mutta teki vielä jouluna 2010 Onnellisuus/Far from the Storm -singlen. Tällä hetkellä työstetään uutta levyä. Keikoilla bändi nähdään Suomessa helmikuussa.

Marko Nyberg kuvailee Husky Rescuen uutta tulemista seuraavasti:

”Soitettuamme viimeisen keikkamme Husky Rescuen edellisellä kokoonpanolla Flow’ssa 2010, mietin pitkään laittaisinko koko projektin pakettiin. Päätin, että nyt alkaa uusi kausi. Pistin homman uusiksi ja lähdin kohti intiimimpää, valoisampaa, metsäläisempää suuntaa. Tavattuani Husky Rescuen uuden laulajan, ruotsalaisen Johanna Kalénin, ja pyydettyäni vanhaa ystävääni Antony Bentleytä mukaan, tiesin, että kuljemme juuri siihen suuntaan, mitä kaipasinkin.

Johanna on kaunisääninen neohippi, joka on aloittanut yksityisyrittäjyytensä kuivaamalla marjoja ja hedelmiä, Antony taas on hirvenpääkallonsoittajan poika, joka risteilee tietokonemaailman syvissä virroissa. Uudet kappaleet ovat työn alla, ja kävimme kuukausi sitten Brooklynin Greenpointissa paikallisen kosketinsoitinkeräilijän studiolla äänittämässä niitä. Lopputulos taitaa olla iloisempi ja tanssittavampi
kuin ennen.”

Huskyt keikalla:

6.2. Teatteri Vanha Juko, Lahti
10.2. Klubi, Turku
11.2. Valoa Festivaali, Tampere
25.2. Tavastia-klubi, Helsinki

Hinnat: Ennakkoliput alkaen 12€ + mahd. toimituskulut (Tiketti), oviliput 14€.