Huvilta laajenee teltan ulkopuolelle: kesäterassi, festivaalipuisto, ilmaista ohjelmaa

Helsingin juhlaviikkojen oma esityspaikka uudistuu.

14.04.2022

Helsingin juhlaviikkojen oma esityspaikka Huvilateltta tai Huvila laajenee ensi kesän tapahtuman ajaksi kaupunkilaisille avoimeksi festivaalipuistoksi ja kesäterassiksi. Nykyisen Huvilan ja Ympyrätalon väliin puistoalueella rakentuva maksuton Huvilanranta tarjoaa mahdollisuuden viihtyä ruoan ja juoman äärellä ennen ja jälkeen konsertin tai muuten vaan, tiedotteessa kerrotaan.

Huvilanrantaan suunnitellaan useita ravintolapisteitä, taidetta ja maksutonta ohjelmaa, kuten keskustelutilaisuuksia, taiteilijatapaamisia ja dj-esityksiä.

Myös Huvilan maksullista konserttialuetta kehitetään. Esteettömyyteen kiinnitetään huomiota, wc-tiloja ja oleskelualueta lisätään ja katsomorakenteita uudistetaan.

”Huvila on Juhlaviikkojen ainoa oma esityspaikka, joka on vuosikymmenien saatossa muodostunut festivaalin symboliksi ja Helsingin elokuiseksi maamerkiksi. Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelemat rakenteet ansaitsevat päivityksen kerran 30 vuodessa”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

”Uudistuksen avulla on mahdollista palvella yhä useampia helsinkiläisiä ja vastata entistä paremmin vuosien varrella kasvaneisiin odotuksiin konserteista kokonaisvaltaisina elämyksinä.”

Huvilan konserttisarjan avaa Taylor Mac A 24-Decade History of Popular Music – Abridged -show’llaan. Huvilan koko 24 konsertti-iltaa käsittävä ohjelma julkistetaan 21. huhtikuuta.

Lisää luettavaa