Ikäviä uutisia australialaisfestivaalilta – kymmeniä ihmisiä kriittisessä tilassa

19.02.2017

Lauantaina Australian Melbournessa järjestetyltä Electric Parade -festivaalilta on päätynyt sairaalaan yli 20 henkilöä. Suurin osa on kriittisessä tilassa saatuaan yliannostuksen huumausaineesta nimeltä GHB eli gamma.

Huffington Post Australia raportoi, että 21 henkilöä on viety sairaalaan Australian suurimmalta elektronisen musiikin kaupunkifestivaalilta. Lisäksi seitsemää ihmistä hoidettiin paikan päällä, kun he olivat menettäneet tajuntansa läheisissä puistoissa tai kaduilla lähdettyään festivaalilta.

Ensihoitajien mukaan kyseessä on suurin määrä yliannostuksia musiikkifestivaalilla vähään aikaan. Australian mielenterveysministerin Martin Foleyn mukaan tämän mittakaavan tragedia on ennennäkemätön, kun ajatellaan yliannostustapauksia vastaavissa tapahtumissa.

Poliisi pidätti tapahtumapaikalta 40 henkilöä, joista 33 miehiä ja 7 naisia. Erään vangitun miehen hallusta löydettiin ekstaasia, kokaiinia, mdma:ta, lsd:tä, ketamiinia ja hasista.

Joukkoyliannostus on herättänyt Australiassa maanlaajuisen keskustelun paikan päällä tehtävien huumetestien tarpeellisuudesta vastaavanlaisiin tapahtumiin.

Lisää luettavaa