Intiaanikesä ja kultainen häkki – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

Mikael GabrielIntiaanikesä
Mikael Gabriel julkaisee toukokuussa Elonmerkki-albumin, jolta Intiaanikesä tulee löytymään. Gabriel on julkaissut taukonsa jälkeen neljä biisiä, joista yksi oli yhteiskappale virolaisräppäri Nublun kanssa. Kolmesta soolosta Intiaanikesä on selkeästi vahvin.

Suomalaiseen poppiin jostain kumman syystä rantautunut koruton arkisuus ei kuulu Gabrielin biisillä. Laulussa maalaillaan isoilla teemoilla, eikä kuulijan ajatuksille luoda turhan tarkkoja suuntaviivoja. Biisi on lyyrisesti vahva ja esittäjälleen uskottava. Laulusoundi sopii muusikolle ja sitä tukee kappaleen heleä tuotanto.

Vaikka isoista teemoista, elämästä ja kuolemasta, onkin kyse, niin biisi ei tunnu liian pateettiselta. Sanoma pysyy rauhallisesti etenevän kertojan otteessa. Kerta kerralta havahtuu, kun Gabriel muistuttaa elämään:

”Jos osaat nauraa katketakses, mikset naurais tänään? Niin voit itkeä sit, kun ei aurinko nousekaan enää”

NCOValot päälle
NCO:lla on tylsää ja siitä hän kertoo tuoreella albumillaan Mul on tylsää. Levyn keskeltä löytyvä Valot päälle on tuttua Ensiota. Näppärä biitti ja sitäkin näppärämmät riimit.

Sama kaava toistuu lähes koko levyn mitalta. Tarkimmat kuulijat kuulevat biisissä viittauksia levyn muuhun sisältöön.

Lili & LunaKultainen häkki
Suomalainen kantrikaksikko julkaisi kolmannen oman biisinsä. Kappaleessa kuuluu americana ja kantri todella vahvasti. Tuotannollisesti biisi voisi vakuuttaa paatuneimmankin nashvillelaisen. Nyt ei kuitenkaan olla Nashvillessa, joten ei auta kuin odottaa mitä tuleman pitää. Ainakin Lili & Luna on löytänyt selkeästi oman juttunsa.

Lisäksi listalla on uutta Justin Bieberiä, Keko Salataa ja paljon muuta.