Iron Maidenin maskotti Eddie työttömänä ja muita teoksia esillä Helsingissä

Ville Vuorenmaan teoksia esillä.

09.06.2020

Teosto-ehdokkaana olleesta Sur-rur-yhtyeestä tutun Ville Vuorenmaan näyttely Näkemiin pölypallot nähdään Helsingissä Tiketti Galleriassa 12. kesäkuuta ja 25. heinäkuuta välisenä aikana.

Vuorenmaan teoksissa todellisuus on vinksahtanut ja huumori sysimustaa. Vuorenmaan akvarelleissa internet ei ole enää toiminnassa, Iron Maidenin maskotti Eddie on työttömänä, ja palokunta pelastaa vain ne, joilla on varaa maksaa siitä.

Näyttely sisältää viimeisen puolentoista vuoden aikana valmistuneita maalauksia, joita ei ole aiemmin ollut Helsingissä esillä.

Ja hei, siellä on kissamaalaus!

”Yksi uusimmista näyttelyn töistä on nimeltään ”Mitä se ajattelee”. Siinä kuvasin ikkunalaudalla istuvaa kissaa katsomassa ulos kerrostalojen pihalle. Kissa ajattelee sitä, miten hän on päivästä toiseen asunnossa sisällä ja toisinaan lähellä sekoamista. Aloin tehdä tuota maalausta jo viime vuoden puolella, ennen koronapandemian aikaa. Kuluneen kevään mittaan, kun olen itsekin ollut monien muiden tavoin etätöissä ja eristyksissä, kissamaalaukseen on tullut ajankohtaisiakin ulottuvuuksia ja merkityksiä”, Vuorenmaa kertoo eräästä teoksesta.

Lisätietoa näyttelystä saat täältä.

Lisää luettavaa