Iso festivaalijärjestäjä osti Fullsteam Agencyn – Provinssirockille luvassa lisäpotkua

20.09.2014

Kotimaisen Fullsteamin perustajasta Juha Kyyröstä tulee FKP Sweden AB:n toimitusjohtaja.

Teksti: Anna-Maija Lippu, kuva: Fullsteam

Saksalainen ohjelmatoimisto FKP Scorpio yhdistää voimansa suomalaisen Fullsteam Agencyn kanssa. FKP Scorpio on yksi Euroopan suurimmista festivaalijärjestäjistä ja konserttipromoottoreista. Ohjelmatoimiston ostettua suomalaisen vastineensa Fullsteamin perustaja Juha Kyyrö aloittaa osakkaana ja toimitusjohtajana FKP Sweden AB:ssä, joka hoitaa yhtiön toimintaa Pohjoismaissa. Sopimuksen myötä Fullsteam Agencystä tulee FKP Sweden AB:n tytäryhtiö.

Tulevaisuudessa Fullsteam ja FKP Scorpio aikovat järjestää Provinssirockia yhteistyössä Selmu Ry:n kanssa. Seuraavaa Provinssia varten voidaan hyödyntää erilaisia yhteistyöstä syntyviä etuja, kuten mahdollisuuksia saada samoja esiintyjiä kuin isot festarit muualla Pohjoismaissa. FKP Scorpio järjestää esimerkiksi Provinssirockin aikaan myös Ruotsin suurinta festivaalia Bråvallaa.

”Olen äärimmäisen onnellinen ja ylpeä mahdollisuudesta päästä johtamaan ja kehittämään Euroopan parhaan festivaali- ja konserttiyhtiön toimintaa Pohjoismaissa”, Juha Kyyrö kertoo tiedotteessa.

”Yhteistyö takaa parhaat mahdolliset toimintaedellytykset sekä Fullsteamin henkilökunnalle että yhteistyökumppaneillemme.”

”Kokemuksemme Ruotsin ja Tanskan markkinoista viime vuosina on ollut erittäin positiivinen, ja synergiamahdollisuuksia samanaikaisesti järjestettävien pohjoismaisten tapahtumien välillä on runsaasti. Yhteistyö Fullsteamin ja Provinssirockin kanssa sekä Tinderbox ApS:n ja samannimisen festivaalin perustaminen Tanskaan ovat loogista jatkumoa aikaisemmille Pohjois-Euroopan toiminnoillemme”, kommentoi FKP Scorpion toimitusjohtaja Folkert Koopmans.

Yhteistyö vaikuttaa ainoastaan Fullsteam Agencyn livekeikkapuoleen, ja ohjelmatoimiston muu toiminta, kuten manageritoimisto Fullsteam Management ja levy-yhtiö Fullsteam Records jatkuu Suomessa totuttuun tapaan.

Lisää luettavaa