Ison-Britannian hallitus ottaa kovat keinot käyttöön lipputrokauksen kitkemiseksi

19.03.2017

Ison-Britannian hallituksen Department of Culture, Media and Sport eli DCMS julkistaa uusia keinoja yrityksessään kitkeä ongelmaksi muodostunutta lipputrokausta.

Muun muassa per henkilö asetettujen ostomäärien rajoituksia kiertävät ohjelmistot tulevat laittomiksi, ja niiden käytöstä voidaan määrätä rajattomasti sakkoja. Trokarit ovat hyödyntäneet botteja, jotka ostavat lippuja nipuittain ja laittavat ne kalliimmalla myyntiin välittömästi.

Lakimuutokset tulevat hyvään aikaan. Viikko ennen niiden julkistusta konserttilippujen edelleenmyyntisivustoa Viagogoa syytettiin nuorten syöpäpotilaiden kustannuksella hyötymisestä, kun se laittoi myyntiin Ed Sheeranin hyväntekeväisyyskonsertin lippuja 5000:n punnan hintaan.

Lakimuutos tulee seuraamaan myös professori Michael Watersonin lipputrokauksen ongelmia käsittelevän raportin suosituksia vuodelta 2016. Hänen mukaansa suurimmilla lipunmyyjillä kuten Ticketmasterilla pitäisi olla kuluttajia suojellakseen tiukempi linja lipunostobottien käyttöä vastaan.

Ison-Britannian kulttuuriministeri Matt Hancock sanoi, että trokauksesta hyötyminen ei yksinkertaisesti ole reilua – fanit täytyy asettaa etusijalle sekä kehittää heidän mahdollisuuksiaan nähdä suosikkiartisteja ja urheilutähtiä kohtuulliseen hintaan. Hän lisäsi, että lipunmyyjien täytyy myös kantaa kortensa kekoon kehittämällä toimintansa läpinäkyvyyttä ja varmistamalla että he toimivat kuluttajien ja markkinoiden hyväksi.

Artistit kuten Adele ovat myös puhuneet trokausta vastaan. Vastikään laulaja paljasti että vain nimellä varatuilla lipuilla tulee pääsemään heinäkuussa järjestettäviin Wembleyn konsertteihin.

Lisää luettavaa