It’s more than a feeling – AOR:n hetkeksi teinimusiikiksi nuorentanut klassikkoalbumi täyttää tänään 40 vuotta

Se on Bostonin Boston.

25.08.2016

Boston on amerikkalainen rockyhtye Bostonista. Boston julkaisi debyyttialbuminsa Bostonin 25. elokuuta 1976, eli päivälleen 40 vuotta sitten. Ainakin 17-kertaista platinaa kotimaassaan myynyt levy sisältää toki kaikkien tunteman More Than a Feeling -singlen, mutta myös monta muuta palaa, jotka rokkaavat AOR-konossöörien kahvit väärään kurkkuun aavistuksen liian rajulla meiningillään.

Kuten niin monissa AOR-asioissa, tässäkin käännyimme Rumban entisen päätoimittajan, Music Finlandin viestintäpäällikön Teemu Fiilinin puoleen. Teemu, kerro meille Bostonin Bostonista!

”AOR-musan kaanonissa Bostonin debyytti on kuin konsulttien kevätkokoukseen soluttautunut Justin Bieber, joka on hörppii siivuja tequilapullosta ilman paitaa. Urpo ja ylpeä siitä. Sisäsiistiyteen ja mukarankkuuteen kulminoituvassa (ja juuri siksi niin ihanassa) genressään se on kuin adrenaliinipistos väsyneeseen lihakseen, joka nuorensi AOR:n hetkeksi aikaa teinimusiikiksi – ehkä juustoiseksi ja pompöösiksi, mutta kuitenkin ihka oikeaksi rockiksi.”

Tom Scholtzin studiovelhous ja klassisen musiikin fiksaatiot paistavat tietenkin läpi (ks. etenkin ”välipala” Foreplay) ja lauluharmoniat hakevat vertaansa Beach Boysista. Mutta silti Bostonin riffeissä on jotain niin junttimaista ja sivistymätöntä, etteivät Los Angelesin kyynistämät Toton sessiomuusikot olisi sellaisiin kyenneet.”

”Bostonin debyytin biisit ovat kuin tehty niihin kliseisimpiin 80-luvun alun teinileffojen kotibailu-kohtauksiin, joihin ne lopulta päätyivätkin soimaan.”

Tällä alustuksella ei edes tee mieli pyytää mielipidettä yhdeltäkään toiselta AOR-tohtorilta. Ainoa vaihtoehto on laittaa juhlakalu soimaan.

Lisää luettavaa