Ja sitten kotimaasta: Heavy Metal Knitting -kisassa etsitään maailman kovinta hevineulojaa

Vain Suomessa.

04.04.2022

Joensuussa järjestetään 8. päivä heinäkuuta jotain kovin, kovin suomalaista.

Keskellä (toivottavasti) kaunista kesäperjantaita järjestetään Heavy Metal Knitting -kilpailu. Kisassa etsitään sen nimen mukaisesta maailman parasta, kovinta ja cooleinta hevineulojaa.

Maailmanmestaruudesta pääsevät kisaamaa kaikki neulomisesta innostuneet, kunhan vain ikää on yli 18 vuotta. Hakuaika on käynnissä 15. toukokuuta saakka osoitteessa www.heavymetalknitting.com eli täällä. Finaaliin valitaan kaksitoista parasta hevineulojaa.

Kisa on järjestetty tätä ennen kahteen otteeseen. Vuonna 2019 voiton vei Giga Body Metal Japanista, ja vuonna 2021 voittaja oli Resurrection of the Knitting Witch Hollannista.  Ensi kesänä neulojat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan ihan livenä. Tapahtuma striimataan ympäri maailman kaikilla hevineulonnen ystäville.

WTF Productions Oy:n Mari Karjalainen kertoo tiedotteessa tapahtumasta seuraavaa:

”Pitkän tauon jälkeen maailma tarvitsee nyt yhteisöllisyyttä, iloa, hauskaa hulluutta ja yllättäviä elämyksiä! Tämän vuoden Heavy Metal Knitting World Championship on äärimmäinen yhdistelmä kaikkea tätä nautittuna suoraan Joensuun torilla tai netin kautta vaikka kotisohvalla. Langan ja tukan tuuletusta on tarjolla, kunhan muistaa tulla paikalle tai virittää digilaite oikealle kanavalle.”

Korona-aika nosti neulomisharrastuksen suosion täysin uudelle tasolle ainakin Suomessa. Saas nähdä, ilmeneekö tämä tänä vuonna kisaajahakemusten määrässä.

Lisää luettavaa