”Ja sun rakkaat, ne sua tarvii” – Super Jannen tsemppibiisi on yksi vuoden hienoimmista

Uutta Super Jannea!

Urallaan neljä eri kokonaisuutta julkaissut Super Janne on tehnyt paluun. Laulaja-räppäri ei ole julkaissut soolotuotantoaan sitten vuoden 2013 Hyvät munkit volume 3:n -levyn, joten materiaalia on saanut odotella. Aivan hiljattain muusikko vieraili Mariskan Voiko pukki tulla -kappaleen Vain elämää -versiolla ja julkaissut yhteiskappaleen Pianomiehen kanssa. Yhteistyölistalta löytyy myös nimiä kuten JVG, Pesso ja Mäkki.

Uusi lauluvetoinen single on nimeltään Pidä messis koko squad ja sen tarina viestii valoa ja lämpöä. Usein kappaleillaan mielikuvituksellisesti tarinoiva muusikko kertoo biisillä ”spurgusta”, joka kertoo laulajalle elämäntarinansa. Vähitellen kappaleen viesti rakentuu ja siihen voi samaistua ja siitä voi ottaa oppia kuka tahansa.

Kutakuinkin biisin ytimenä on se, ettei ikinä jätä läheisiään, muistaa oman elämänsä hyvät puolet ja luottaa unelmiina – on tilanne mikä tahansa.

Kappale on sävellykseltään nousujohteinen, pysyen kuitenkin simppelinä ääni ja kitara -linjana. Vastaavia koukkuja Super Janne on urallaan harjoittanut ennenkin, tällä kappaleella se tuntuu masteroituvan.

Lohdullinen, sympaattinen ja opettavainen tarina yhdistettynä hyvään sävellykseen on täsmäosuma ja siksi kappale kannattaa kuunnella alta. Mikäli kuulemasi maistuu, kannattaa kuunnella alta myös Viivy-biisi, joka on tuotannoltaan samantyyppinen ja jonka (ks. artikkelikuva) video on varsin vaikuttava.