Jaakko Eino Kalevi teki kustannussopimuksen Beggars Groupin kanssa

Tämäpä tuli yllättäen: marginaalissa viihtynyt ja Helmi Levyjen suojissa operoinut musiikintekijä Jaakko Eino Kalevi on lyönyt hynttyyt yhteen suuren brittiläisen levy-yhtiön Beggars Groupin kanssa.

Ei hullumpi saavutus, sillä 4AD:n, Matador Recordsin, XL Recordingsin ja Rough Traden kanssa kytköksissä olevan Beggarsin artisteja ovat muun muassa Cat Power, Fucked Up, Yo La Tengo, Kurt Vile, Deerhunter, Warpaint ja ties ketkä. Saapa nähdä, tulisiko kotimaan hämymuusikosta saman tien seuraava blogosfäärin hurmaaja.

Facebookin välityksellä tavoitettu Jaakko kertoo, että diili järjestyi puoliksi vahingossa.

”Ilmeisesti Villa Nahin Juho Paalosmaa oli soittanut musaa oikeille tyypeille. Nämä olivat tykänneet, ja sitten Beggarsilta tultiin tapaamaan mua ja ehdottamaan kustannussopimusta”, artisti kertoo.

Jaakko kertoo, että ensimmäiseksi julkaisulistalla on ep, mutta tarkemmasta aikataulusta ei vielä ole kerrottavaa.

Entä herran muut projektit? Esimerkiksi italodiskoa tehnyt Yön syke noteerattiin viime vuonna Tulevaisuuden tusina -listallakin, mutta kokoonpanon albumia ei ole näkynyt. Missä mennään näiden kanssa?

”Yön syke -levy on puolta vaille valmis”, Jaakko sanoo.

”Muista projekteista Profeetta & Uusi maailmanuskonto -kokoonpanon levy on painossa ja Muuan mies -albumi on viittä vaille valmis.”

EDIT: Lisätty tarkennus sopimuksesta (kustannussopimus)