Jamiroquain ikimuistoinen ysärivuosien musiikkivideo käännettiin tietokonepeliksi, koska miksi ei

15.05.2015

Tähänkin päivään soveltuvista teknologian vaaroista lauloi brittiläisen Jamiroquain Jay Kay jo vuonna 1997.

Virtual Insanity oli yksi lukuisista hiteistä, joilla Jamiroquai piti itsensä pinnalla miltei vuosikymmenen putkeen. Yksi parhaiten kollektiiviseen muistiin jääneistä asioista tähän kappaleeseen liittyen oli varmasti sen musiikkivideo.

Pehmeiden seinien sisäpuolella yhtyeen laulaja-säveltäjä Jay Kay tanssii väistellen taidokkaasti sohvia. Video oli saatu vaikuttamaan siltä, että lattia liikkuisi, mutta todellisuudessa videolla liikkuvatkin seinät lattian pysyessä paikoillaan. Tätä palkintoja pokannutta videota käsiteltiin myöhemmin aina televisiota myöden.

Nyt tämä 18 vuotta täyttävä Jonathan Glazerin ohjaama video on noussut uudelleen otsikoihin. Yllättäen tietenkin Japanissa on nyt keksitty pyhittää videolle ikioma peli.

Varsin ysäriin soveltuvilla grafiikoilla kuorrutettu Jamiroquai Game perustuu siihen, että huomattavasti Jay Kayta muistuttavalla pelihahmolla on tarkoitus väistellä liikkuvia sohvia.

Jay Kayn sijaan tekijänoikeussyistä pelissä heiluu ”Man in the Funky Hat” -niminen hahmo, samalla kun pelissä soi ajankohtaan sopien Virtual Insanityn midi-versio.

Buncho Gamesin valmistama peli toimii vain Windows-laitteilla. Löydät pelin täältä. Mikäli et ole täysin vaikuttunut kyseisen viraaliteoksen merkityksestä yhteiskunnassa, voit katsoa esimakua videosta alta.

Jamiroquai on tällä hetkellä valmistelemassa uutta studioalbumia. Rock Dust Light Starin seuraaja on järjestyksessään jo kahdeksas studioalbumi. Julkaisua on huhuttu tälle vuodelle.

Lisää luettavaa