”Järjestävällä taholla ei ole tietoa tapahtuman artistikattauksesta ennen julkaisua” – Visio luottaa kuraattoreihin

Ensimmäinen kuudesta kuraattorista on Berghain-vakio-dj Efdemin.

09.03.2020

Visio-festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 3.–4. heinäkuuta. Klubimusiikkiin keskittyvä tapahtuma ei buukkaa esiintyviä artisteja itse, vaan on ulkoistanut koko kattauksen kuraattoreille.

”Luotamme siihen, että kuraattoreilla on tuore, autenttinen näkemys artistivalinnoissa. Haluamme aktiivisesti vähentää kaupallista näkökulmaa, ja luovuttamalla päätösvallan eteenpäin koemme tarjoavamme varmimmin ajankohtaista musiikkikokemusta sen sijaan että kiintopisteenä olisi korkea lipunmyynti. Haluamme siirtää valinnan heille, jotka ovat omistaneet elämänsä musiikille, eli tuottajille ja muusikoille. Mielenkiintoa siis lisää se, ettei järjestävällä organisaatiolla itsellään ole tietoa tapahtuman artistikattauksesta ennen julkaisua”, Visio-festivaalin organisaatiosta kerrotaan.

Visio-työryhmä on valinnut kuusi kuraattoria, joista ensimmäinen on deep housestaan tunnettu berliiniläinen Berghain-vakio-dj Efdemin. Hänen kuratoima kattaus paljastetaan loppuviikosta.

”Kuraattorin on kuitenkin sitouduttava muutamiin ehtoihin: Kuraattorin on itse esiinnyttävä omalla lavallaan. Jokaisella lavalla on oltava vähintään yksi kotimainen artisti. Jokaisella lavalla, jossa on useampi artisti on oltava vähintään yksi naispuolinen esiintyjä. Lavakuraattori valitsee kaikki esiintyvät artistit itse. Toimittava ennalta annetun budjetin rajoissa.”

Ulkomaisille kuraattoreille on myös luotu shortlist helpottamaan suomalaiseen artistikenttään tutustumista. Kuka tahansa kotimainen artisti voi vapaasti lähettää Visiolle tuotantoaan tai miksauksen (sähköpostitse: info@visiofestival.com), jotka lisätään shortlistille.

”Tällä takaamme sen, ettei Visio ole suljettu tapahtuma. Kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus päästä esiintymään festivaalille, tai ainakin voimme takaa sen, ettei kukaan seiso valinnan tiellä.”

Festivaalin kahden päivän lippuja saa vielä tämän päivän ajan 37,50 euron hintaan. Huomisesta eteenpäin hinta nousee.

Lisää luettavaa