Jarkko Martikainen tarjoilee uuden levynsä materiaalia ennakkoon

20.12.2010

Keväällä julkaistavan Usko-albumin biisejä kuullaan tänään ja loppiaisena.

Kuva: Tomi Palsa

Laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikainen esittää ennen kuulematonta materiaalia lkahdessa konsertissa. Ensin Martikainen esiintyy Äänioikeus-yhtyeensä kanssa tänä iltana Helsingin Pop & Jazz Konservatorion Arabia-salissa. Uudelleen sama kokoonpano nähdään loppiaisena Semifinalissa.

Keväällä julkaistava Usko-albumi eroaa edeltäjistään vuoden 2006 Rakkaudesta ja vuoden 2009 Toivosta siten, että Martikainen on vaihtanut mies ja kitara -ilmaisun seitsenhenkiseen Äänioikeus-yhtyeeseen, jossa soivat kitaran ja basson lisäksi puhaltimet, viulu, sello sekä lyömäsoittimet.

Äänioikeuden kitaristi Vellu Halkosalmi vastaa myös sovituksista. Aiemmin Halkosalmi on työskennellyt useiden sinfoniaorkestereiden, kuten Helsingin Kaupunginorkesterin ja hollantilaisen Metropole Orchestran sovittajana. Hän on kuitenkin ylittänyt genrerajoja taajaan tekemällä sovituksia muun muassa Kauko Röyhkän ja Mikkelin Kaupunginorkesterin Zaia-albumille sekä Ilkka Alangon tuoreelle Ruusuja-swing-albumille.

Yhtyeen muut jäsenet, puhaltaja Pepa Järvinen, viulisti Sanna Salmenkallio, sellisti Riikka Lampinen, basisti Hannu Rantanen ja lyömäsoittaja Sami Koskela ovat niin ikään koonneet meriittejä lukuisista pääasiassa jazz-puolen arvostetuista orkestereista ja yhtyeistä. Näistä mainittakoon UMO Jazz Orchestra, Avanti!, Jukka Tolonen Band ja Värttinä.

Jarkko Martikainen & Äänioikeus
20. 12. 2010 Helsinki / Pop & Jazz Konservatorion Arabia-sali, Arabiankatu 2, alk. klo 19
( ei pääsylippuja )
6. 1. 2011 (to) Helsinki / Semifinal, Urho Kekkosen katu 6, alk. klo 21.30. ( lippu: 10 euroa )

Lisää luettavaa