Jarkko Martikaisen 50-vuotisjuhlakonsertti joulukuussa

Jarkko Martikainen juhlii viisikymppisiään keikalla.

Olli Häkkinen

Lokakuun 24. päivänä 50 vuotta täyttävä Jarkko Martikainen juhlii syntymäpäiviään keikalla.

Ihan päivälleen keikka ei osu Martikaisen synttäreiden ajalle: artisti juhlii ensimmäistä puolta vuosisataansa Helsingin Kulttuuritalolla joulukuun 5. päivä.

Tapahtuma toteutetaan totta kai tarkoin turvallisuussäädöksin, joten juhlavieraat voivat osallistua iltaan levollisin mielin. Kaikille kuulijoille on varattu myös kasvomaski.

Ensimmäisen soololevynsä YUP-laulaja Martikainen julkaisi vuonna 2004, kun ilmestyi Mierolainen-albumi.

”Mierolaisen materiaali oli kai vielä jonkinlaista etsikkoaikaa, jonkin uuden ilmaisun tavoittelemisen ja totutumpien ilmaisutapojen välimaastossa kulkemista. Rakkaus-albumilla omaäänisyys soi jo voimakkaampana, tai ainakin niin itse levyn sisällön kuulen”, Martikainen kertoo.

Keikasta Martikainen kertoo seuraavaa:

”Yleensä olen ollut Kulttuuritalolla kulttuurista nauttivan ihmisen ominaisuudessa. Muun muassa Kris Kristofferson on tempaissut siellä positiivisessa mielessä ilmaisten jalat alta. Tosin Leavings-orkesterin tukihenkilönä olin kyllä Kulttuuritalon lavallakin; yhtenä laulavana soittajana juhlakeikoillaan, jotka tehtiin toissa vuonna. 50 vuoden rajapyykki ei muuttane mitään kovin oleellisesti, mutta jollei muuta, se antaa hyvän aiheen soittaa konsertti niinkin laajan historian omaavassa paikassa kuin Kulttuuritalo on”, Martikainen toteaa.

Jarkko Martikainen tunnetaan myös tuottajana ja kirjailijana.

Ennakkoliput (49,00€) tulevat myyntiin tämän viikon keskiviikkona 21. lokakuuta kello 9.00 Lippupisteessä ja Tiketissä.