Järkyttävä onnettomuus viikonlopun musiikkifestivaaleilla, akrobaatti kuoli – Green Day joutui valtavan somevihan kohteeksi

Green Dayn keikkaa ennen sattui onnettomuus.

Madridissa järjestettävillä Mad Cool -festivaaleilla tapahtui järkyttävä onnettomuus perjantaina. Akrobaatti Pedro Aunión Monroy putosi 30 metrin matkan esityksensä aikana ja kuoli saamiinsa vammoihin. Alueella oli tuolloin 45 000 ihmistä seuraamassa tapahtumia.

Traagisen onnettomuuden jälkeen Green Day esiintyi festivaalivieraille 30 minuutin viivästyksen jälkeen. Sosiaalisessa mediassa ja etenkin Facebookissa nousi päätöksestä valtava kohu, ja monet kummastelivat sitä, miten Green Day voi tehdä niin sydämettömän teon eikä kunnioita onnettomuuden uhria.

Nyt Green Day on kertonut lausunnossaan, ettei heille yksinkertaisesti kerrottu viivästyksen syytä. Yhtye oli backstagella onnettomuuden aikana, ja heille ainoastaan kerrottiin, että keikka viivästyy turvallisuussyistä. Green Day kertoo laulajansa Billie Joe Armstrongin johdolla, että mikäli olisi tiennyt onnettomuudesta, bändi ei olisi festivaaleilla suostunut esiintymään.

Green Day lähetti myös surunvalittelunsa akrobaatin perheelle ja lähiomaisille.

Mad Cool -festivaali puolestaan kertoi, että nimenomaan halusi Green Dayn esiintyvän, sillä keikan perumisesta ja siitä seuranneista mellakoista olisi voinut tulla vielä suurempi turvallisuusriski.