Jasper Pääkkösen tähdittämä ja kriitikoiden ylistämä sotadraama nyt katsottavissa

Jasper Pääkkönen on Seppo.

14.06.2020

Jasper Pääkkönen jatkaa BlacKkKlansman-elokuvasta alkanutta yhteistyötään Spike Leen kanssa. Tämä Ku Klux Klaaniin soluttautuneesta afroamerikkalaisesta etsivästä kertova elokuva sai parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden. Jasper Pääkkönen näytteli elokuvassa Ku Klux Klaanin jäsentä Felix Kendricksonia.

Uusi leffa on nimeltään Da 5 Bloods ja se on nyt julkaistu Netflixissä. Elokuvan pääideana on, että neljä afroamerikkalaista sotaveteraania palaavat Vietnamiin ja etsivät kadonneen sotilastoverinsa jäännöksiä ja aarretta.

Rooleissa ovat muun muassa Delroy Lindo, Clarke Peters, Norm Lewis, Isiah Whitlock, Jr. ja Chadwick Boseman.

Elokuvan nähneet kriitikot ylistävät Spike Leen kykyä tuoda elokuvassa esiin rakenteellisia ongelmia, jotka koskettavat tänäkin päivänä afroamerikkalaisia omassa yhteiskunnassaan.

Forbes-lehden julkaisemassa kritiikissä annetaan esimerkiksi kohtaus, jossa vanhalla videolla Muhammad Ali keskustelee, miksi musta menisi puolustamaan sotaan maataan, johon hän on menettänyt äänioikeuden. Samaisessa arviossa elokuvan ylistetään olevan kenties paras tai ainakin yksi parhaista Netflixin omista tuotannoista.

The Atlantic -lehti kirjoittaa, kuinka Vietnamin sodasta on tehty lukuisia elokuvia, mutta harvoin mustan sotilaan näkökulmasta. Väkilukuun suhteutettuna Vietnamin sodassa taisteli enemmän mustia ja latinoita, kuin valkoisia, joita oli tosin lukumäärällisesti enemmän.

The Guardian -lehden Peter Bradshaw antoi elokuvalle täydet viisi tähteä ja Vanity Fairissa elokuvan kerrottiin olevan puhdasta kultaa.

Helsingin Sanomien haastattelun mukaan Jasper Pääkkönen sai kutsun elokuvaan jouluna. Hänen roolinsa on supisuomalainen Seppo ja kotimaisten analyysien perusteella rooli ei ole läheskään niin iso, kuin Pääkkösen edellisessä yhteistyössä Leen kanssa.

Sen sijaan kriitikoiden vastaanotto puhuu varsin yhtä kieltä siitä, että elokuva kannattaa katsoa, mikäli Netflix-tilauksen omistaa. Sitä ennen kannattaa katsoa ainakin trailer alta.

YouTube video

Lisää luettavaa