Jatkuuko Black Sabbathin matka kohti comebackia ilman Bill Wardia?

05.02.2012

Heavy-jätin paluuyritys käy entistä karikkoisemmaksi.

Kuva: Live Nation

Alkuperäisen Black Sabbathin comebackia on ajettu eteenpäin kovalla tohinalla, mutta tilanne tuntuu muuttuvan koko ajan vaikeammaksi. Tammikuussa kitaristi Tony Iommi ilmoitti sairastuneensa imusolmukesyöpään, ja nyt kapuloita rattaisiin laittaa rumpali Bill Ward.

Aiemmin tällä viikolla hän kertoi kotisivuillaan olevansa kovin ärsyyntynyt muihin jäseniin ja manageriosastoon. Ward ei koe saavansa ansaitsemaansa kunnioitusta Sabbath-leirissä.

Ward kirjoittaa sopimuksestaan seuraavasti: ”If I sign as-is, I stand to lose my rights, dignity and respectability as a rock musician.” Hän kuitenkin toivoo saavansa jatkaa, jos vain sopimusasiat saataisiin kuntoon.

Perjantaina muut bändin jäsenet Tony Iommi, Ozzy Osbourne ja Geezer Butler vastasivat Wardin kirjoitukseen. He kertoivat olevansa surullisia, että Ward ei voi ottaa osaa comebackiin ja että bändillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa nauhoituksia ilman häntä. Ovi on kuitenkin aina avoinna, Facebook-päivityksessä sanotaan.

Eilen Ward antoi kuitenkin hieman lisää toivoa alkuperäiskokoonpanon paluusta, kun hän kirjoitti kotisivuilleen näin:

”I just wanted to humbly thank you all. Your support from across the world has given me further strength and hope for a positive resolve. I have been moved and overwhelmed by the thousands of messages. I love you all.”

Lisää luettavaa