Jay-Z kutsui Donald Trumpia ’supervirukseksi’ teeveessä ja siitähän presidentti luonnollisesti otti itseensä – Twitterissä, tietenkin

Taas vähän lisää äkämystyneitä epätosia Twitter-lausuntoja à la Trump, Yhdysvaltain presidentti!

29.01.2018

Räppäri Jay-Z otti lauantaina kantaa useampaan polttavaan yhteiskunnalliseen kysymykseen uudessa puheohjelmassa, amerikkalaisen CNN-kanavan Van Jones Show’ssa.

Ohjelman isäntä Van Jones kyseli Jay-Z:n mietteitä muun muassa Trumpin kuuluisasta heitosta afrikkalaisten ”persläpi-maista”, mustien työttömyydestä sekä #MeToo-kampanjasta.

Jay-Z sanoi Trumpin persläpi-kommenttien saaneen tuntemaan itsensä ”pettyneeksi ja loukatuksi”, mutta toisaalta piti silti positiivisena sitä, että kommentit sentään aiheuttivat julkista keskustelua. Jos tällaisista asioista ei keskustella, se on Jay-Z:n mukaan kuin ”parfyymin suihkuttamista roskakoriin.”

”Ja jos teemme niin… silloin luomme superviruksen, koska emme käsittele todellista ongelmaa. Emme vie roskakoria ulos, vaan jatkamme vain parfyymin suihkuttamista saadaksemme hajun tuntumaan siedettävältä. Ja silloin jutut kasvavat ja luomme superviruksen, ja nyt meillä on Donald Trump, supervirus.”

Jones halusi myös tietää, eikö Jay-Z kuitenkin pitäisi Trumpia hyvänä johtajana edes siksi, että mustien työttömyysluvut ovat kuitenkin Trumpin presidenttikauden aikana laskeneet.

”Tässä ei ole viime kädessä kyse rahasta. Raha ei tuo onnellisuutta, se on ihan eri juttu. Ihmisiä täytyy kohdella kuin ihmisiä, se on tämän jutun pointti. Ei se toimi jos kohtelee ihmisiä huonosti mutta maksaa heille hyvin rahaa. Se ei tuo kellekään onnellisuutta.”

Tämä sai Trumpin oitis sivaltamaan Twitterissä, no, käytännössä juuri saman asian kuin mihin Jay-Z oli juuri vastannut. Trump tiuskaisi, että hänen kaudellaan mustien työttömyysluvut ovat ”ennätyksellisen alhaiset ikinä!”

Toki sana ’ikinä’ Trumpin lauseessa on totaalinen epätotuus, mutta jos se jätetään nyt tässä kohtaa huomiotta… Jay-Z:n pointtihan oli kai nimenomaan se, että työttömyyslukujen alhaisuudesta huolimatta räppäri on varsin epätyytyväinen presidenttiinsä.


No, joka tapauksessa – näin myös Jay-Z on onnistunut pääsemään Trump-Twitterin maalitauluksi!

Kiinnostava pieni sivuhuomio tässä on tietty se, kuten Consequence of Sound -sivusto toteaa, että Trump suutahti Jay-Z:lle saman tien… kun taas (valkoinen) megasupertähtiräppäri Eminem on saanut heittää vaikka mitä julkista kettuilua ja kritiikkiä Trumpin suuntaan ilman minkäänlaista reaktiota presidentiltä.

Lisää luettavaa