Jay Z:n 99 Problems yhdistettynä Weezerin Island In The Suniin – nettisivu, jolla voit tehdä kädenkäänteessä mash-uppeja 2000-luvun rap- ja rockbiiseistä

Themagicipod.comissa voi kokeilla yhdistelmiä vaihdellen toimivista naurettaviin.

07.02.2017

Mash-upit ovat kahden tai useamman eri artistin biisien yhteenmiksauksia, jotka yleensä kuulostavat oudoilta, kiehtovilta, hämmentäviltä ja huvittavilta samaan aikaan.

Hyviä ja huonoja esimerkkejä löytyy internetin ihmemaailmasta loputtomasti. Näkökulmasta riippuen parhaimpana tai pahimpana voidaan pitää esimerkiksi Nirvanan Smells Like Teen Spiritiä Rick Astleyn Never Gonna Give You Upin lauluraidalla.

Kunnianhimoa mash-upien parista löytyy myös, tästä esimerkkinä Dj Danger Mousen projekti The Grey Album, jossa hän samplasi Beatlesin White Albumin biisejä ja yhdisti niihin Jay-Z:n The Black Albumin vokaalit. Artistit kuten Girl Talk ovat luoneet uransa kokonaan mash-upeilla.

Themagicipod.com -sivustolla tämä on tehty äärimmäisen helpoksi, tarvitsee vain raahata räppibiisi sopiviin rocktaustoihin, painaa play ja hupi voi alkaa.

Pikaisella kokeilulla ainakin Dmx:n X Gon’ Give It To Ya naitettuna yhteen minkä tahansa biisin kanssa on kohtalaisen häiritsevä yhdistelmä.

Lisää luettavaa