Jenkkiräppäri DMX on kuollut

Earl Simmons kuoli 50-vuotiaana.

Yhdysvaltalaisräppäri DMX, oikealta nimeltään Earl Simmons, on kuollut 50-vuotiaana. Asiasta raportoi muun muassa yhdysvaltalainen Pitchfork-verkkomedia.

Muusikon tyyli oli erottuva kaikessa aggressiivisessa ja suorapuheisessa tyylissään. DMX oli osa Ruff Ryders -kollektiivia, jossa vaikutti myös Swizz Beatzin kaltaisia tekijöitä. DMX oli levytyksillään Yksi 90-luvun ja 00-luvun taitteen merkittävimmistä räppäreistä.

DMX julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 1998. It’s Dark and Hell Is Hot nousi samantien Billboardin kärkeen ja on sittemmin jäänyt rap-historiaan pysyväksi jäljeksi. Räppärin viimeinen levy julkaistiin 2015, yhteensä hän julkaisi kahdeksan levyä.

Viime viikolla hän joutui sairaalaan yliannostuksen vuoksi. Huumeongelmat varjostivat artistia läpi uran, lisäksi hänellä oli monia eri lakiongelmia, mukaan lukien tuomio veropetoksesta.

Earl Simmons tullaan muistamaan oman polun kulkijana, jonka tyyli oli aikaa kestävä ja joukosta erottuva. Hänellä oli iso vaikutus räppiin, niin sooloartistina kuin Ruff Rydersin synnyttäjänä. Hänen anteeksiantamaton tyylinsä kaikuu edelleen myös modernissa räpissä, muun muassa Jpegafian ja edesmenneen Xxxtentacionin musiikissa kuulee selkeitä vaikutteita.

Artistin isoimpia hittejä olivat muun muassa kappaleet Where The Hood At?, Party Up (Up In Here) ja X Gon’ Give It To Ya.