Jokainen osallistuu ”ilmastotalkoisiin” tyylillään – Kanye West toki täydellisen kanyewestimaisesti

Kanye West jatkaa todellisuuspakoaan.

YK:n alainen ilmastopaneeli IPCC antoi lokakuussa jättimäisen raportin, jonka voisi referoida: päin helvettiä menee, ellemme ala välittömiin toimiin ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi.

Tellukselle mahtuu toki miehiä, jotka nostavat jalat pöydälle ja aikovat katsoa konjakkilasi kädessä kuinka maailma palaa. Telluksella tallaa myös eräs renesanssimies, tai ainakin erikoismies, nimittäin Kanye West.

West haki polttoainetta taiteelleen käyttämällä kirjaimellisesti tolkuttoman määrän polttoainetta, tässä tapauksessa kerosiinia.

West lähti etsimään inspiraatiota Japanista, jonne hän lensi vaimonsa ja vaimon kunto-ohjaajan kanssa yksityiskoneella. Kuten ihmisiä, myös yksityiskoneita on moneen lähtöön. Westin kolmihenkinen seurue matkusti Boeing 747 -lentokoneella.

Myös jumbojetiksi kutsuttu kone vetää matkustajakäytössä uumeniinsa jopa 660 matkustajaa. Westin käyttämä kone oli toki räätälöity luksuskäyttöön marmoripöytineen, parivuoteineen ja täyskokoisine käymälöineen.

Sattumaa tai ei, Yhdysvaltain presidentin käyttämä lentokone Air Force One on niin ikään Boeing 747.

Jää nähtäväksi kumpi tulee aiemmin: Westin presidenttiys vai Yandhi-albumi. Niitä odotellessa Westin tähänastisia edesottamuksia voi juhlistaa myös hieman pienemmällä hiilijalanjäljellä. Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Helsingin Kuudes linja -klubilla ilta on omistettu Kanye Westin musiikille. Ketään ei lennätetä paikalle, ei ainakaan jumbojetillä, vaan musiikki soi levyiltä.