Joku kaikessa viisaudessaan on päättänyt, että Pitbull olisi hyvä tyyppi versioimaan Toton African – miksi, oi miksi?

Todella monella tasolla absurdi kappale.

14.12.2018

Tänään ilmestyneellä Aquaman-elokuvan soundtrackillä on kerrassaan mykistävä kappale. Pitbull on levyttänyt Ocean to Ocean -nimisen biisin, joka on oikeastaan vain hänen tulkintansa Toton klassikkokappale Africasta.

Pitbull aloittaa kappaleen räpäyttämällä siitä, kuinka häntä on tallottu ja aliarvioitu, ja 2pac-namedropin jälkeen antaa ensimmäisen biisin monista käsittämättömistä laineista:

”I’m living like Great Gatsby / But these boys are with you quick and then disappear like Banksy.”

Sitten päästäänkin Rhean laulamaan kertosäkeeseen, joka on jostain syystä yksi yhteen alkuperäiskappaleesta. Miten tämä liittyy Aquamaniin? Tai Ocean to Oceaniksi nimettyyn kappaleeseen?

Pitbull muistuttaa toisessa säkeistössään, että vaikka viettää vaurasta elämää, hän joutuu kannattelemaan maailman painoa harteillaan ja pitää ”kadut” aina mielessään.

Ja sitten taas:

”It’s gonna take a lot to take me away from you / There’s nothing that a hundred men or more could ever do / I bless the rains down in Africa / Gonna take some time to do the things we never had.”

Pitbull kruunaa kertsin ulvomalla: ”AUUUUUUUUUUU!”

Kolmas verse. Pitbull tiputtaa toisen painavan nimen:

Nas said ’Sleep is the cousin of death’, so I don’t sleep.”

Hetkinen. Palautetaanpa mieliin vuosi 1994 ja kenties kaikkien aikojen paras rap-albumi Illmatic. Nas räppää N.Y. State of Mind -kappaleella:

”I never sleep ’cause sleep is the cousin of death.”

Nas tarkoitti tällä tietenkin sitä, että Queensin kaduilla on oltava varuillaan. Ryöstetyksi tai ammutuksi joutumisen uhka on alati läsnä, joten on oltava valppaana ja nukuttava toinen silmä auki.

Pitbull ei varsinaisesti tuo kyseiseen lainiin mitään lisää, mutta mainitsihan hän ”kadut” aiemmin kappaleessa. Pitbullin tekemä ”johtopäätös” valvomisesta sisältyy myös Nasin riviin. Ehkä hän selventää seuraavassa riimissään, mitä tarkoittaa.

”These boys act like they’re hard / But we know that they’re sweet / They wouldn’t bust a grape at food fight.”

Siis näiden hiihtäjienkö takia Pitbull valvoo yönsä? Vielä ehditään hakata naula sanataiteen arkkuun  hyödyntämällä loppusoinnut ”Gold”, ”Sold”, ”Told” ja sitten ääneen päästetään viimeisen kerran Rhea ja African kertsi.

Hartaasti toivon, että kyseinen kappale soi Aquamanin kohtauksessa, jossa Jason Momoa istuu atraimeensa.

Lisää luettavaa