Jos astrofysiikan tohtorin mystisen tunnelmallinen primitiivikitarointi kiinnostaa, hakkaa nämä päivämäärät kivitauluusi

Gwenifer Raymond ja Kadonnut Manner kiertävät Suomen.

https://www.youtube.com/watch?v=PfLJvXNeY-M&fbclid=IwAR2biZTEScUvCTkOKLDiIGz_tgfRdxptHFrRjfPOGsPh-kXS8_DIKU5Fdno

Primitiivikitaristit Gwenifer Raymond  ja Kadonnut Manner kiertävät kotimaassa viidellä keikalla 6.-10.2.2019.

American Primitive -kitaroinnin kuuma nouseva nimi Gwenifer Raymond on Walesista kotoisin oleva, nykyisin Englannin Brightonissa vaikuttava multi-instrumentalisti, joka aloitti kitaransoiton kahdeksanvuotiaana punk- ja grungemusiikista innostuttuaan.

Soitettuaan vuosia punkbändeissä hän innostui bluesista kuultuaan Nirvanan coverin Lead Bellyn Where Did You Sleep Last Night -kappaleesta.

Innokas bluesin ja Appalakkien perinnemusiikin diggailu johti lopulta John Faheyn ja muiden American Primitive-koulukunnan kitaristien pariin, joiden soitossa blues ja muu amerikkalainen roots-musa yhdistyy ennakkoluulottomasti 1900-luvun taidemusiikkiin sekä maailman eri kansanmusiikkitraditioihin.

Raymond keikkaillut ahkerasti Briteissä ja Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2017 amerikkalainen Grammy-palkittu levy-yhtiö Tompkins Square kiinnitti Gweniferin talliinsa ja julkaisi tämän debyyttialbumin You Never Were Much of a Dancer kesäkuussa 2018.

Levy on kerännyt ylistystä kriitikoilta saaden mm. The Guardianissa täydet viisi tähteä, ja hän on myös ehdolla vuoden soittajaksi UK Americana Awards 2019-gaalassakin. 32-vuotias Raymond on koulutukseltaan astrofysiikan tohtori ja suunnittelee päivätöikseen videopelejä.

Kadonnut Manner on Oulussa vaikuttavan Lauri Mannerin soolokitarakeikkailussaan käyttämä taiteilijanimi, jolla hän on esiintynyt alkuvuodesta 2017 asti.

Primitiivikärpäsen purema on saanut usutettua Kadonneen Mantereen tuon jälkeen noin 120 keikalle ympäri Eurooppaa ja kotimaata sekä julkaisemaan kaksi albumillista omia sävellyksiä, joista toinen The First Train to Kajanaland julkaistiin elokuussa 2018.

Kadonnut Manner ammentaa vaikutteensa John Faheyn tuotannon lisäksi Kainuun korpimaisemista ja vilkkaasta mielikuvituksestaan, ja lopputulos aiheuttaa kuulijoissa pään sisäistä matkailua ja syviä tuntemuksia hypnoottisen rytmimusiikin parissa.

Kiertueen keikat:

Ke 6.2. Terassi Pub Yläkerta, Tampere
To 7.2. Validi Karkia -klubi, Pori
Pe 8.2. Ykän Pub, Oulu (2-7 Miehen trio?)
La 9.2. Vakiopaine – baari, Jyväskylä
Su 10.2. Ghetto-klubi, Juttutupa, Helsinki