Jos bändin nimi on Conan, se ei voi olla huono – lue viisi perustelua väittämälle

22.03.2013

Barbaarista doomia esittävä Conan konsertoi tänään Helsingin Bar Loosessa. Jukka Hätinen, yksi keikan järjestävän Slip Inside This Clubin puuhamiehistä, kertoo nyt viisi syytä sille, miksi luolamiesheavyä murjova brittitrio oli ehdottomasti saatava Suomeen esiintymään.

Teksti: Jukka Hätinen, kuva: Conan

Hawk as Weapon -kappale
Mitähän kaikkea Conanin kouluttamat haukat pyytävät normaalien metsäkana- ja vesilintujen sekä jänisten lisäksi? Jos riistaa pitää pyytää, haukkametsästys on varmasti upein tapa. Yhtä upea on biisin murskaava riffi.

Conanin kitarasoundi
Tärykalvot sortuvat korttitalon tavoin kitaristi Jon Davisin kahden full stackin jauhaessa yleisön luut jauhoksi. Kyllä, luit oikein: kaksi full stackia kitaralle Loosessa. Sleep-legenda Matt Pike sanoi, että hänellä meinasi kirjaimellisesti tulla paskat housuun Conanin keikalla.

Bändin nimi
Bändin, jolla on pokkaa kutsua itseään Conaniksi, on syytä myös soittaa musiikkia, joka seisoo nimivalinnan tukena. Conanin slogan kuvaa musiikkia täydellisesti: caveman battle doom. Jep, siitä tässä on kyse.

Conanin merchandise-tarjonta
Conanin upeat levyjen kannet ja jylhät paitaprintit lukeutuvat ehdottomasti tämän hetken suosikkeihini. Bändillä on mukana myös varta vasten Suomen keikkoja varten tehty paita.

Slip Inside This Clubin virallinen hyväksyntä
Väännetään nyt vielä rautalangasta: jos Conan ei olisi kova bändi, se ei soittaisi ensimmäisellä klubillamme. Conanin johdattaa sotatantereelle jokaisella julkaisullaan ja keikallaan tappavan varmasti laahaustaan petraava Horse Latitudes. Bändien jälkeen juhlitaan neljään asti psyke-, space-, stoner- ja krautrock-levyjen tahtiin.

Conan ja Horse Latitudes Helsingin Bar Loosessa 22.3. klo 21. Liput 13/15€.

Lisää luettavaa