”Joskus elämä tarjoilee toisille meistä enemmän kuin tarpeeksi kellumisharjoituksia” – Viitasen Piialta uusi single ja mesenaattikampanja

Odotettu viides albumi ilmestyy keväällä.

07.10.2023

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia urallaan julkaissut Viitasen Piia julkaisi perjantaina uuden singlen, joka enteilee artistin tulevaa, keväällä 2024 ilmestyvää viidettä albumia. Uusi kappale Paras kellua vaan kertoo kohdasta, jossa kaikki tuttu ja turvallinen romahtaa, ja elämän perustukset on rakennettava tuhon jäljiltä uudelleen.

”Joskus elämä tarjoilee toisille meistä enemmän kuin tarpeeksi kellumisharjoituksia: kappale kertoo hetkestä, jossa myrskynsilmään joutuneen ainoa järkevä teko on vastustamisen sijaan yrittää levätä myrskyssä, kellua mukana”, artisti kertoo.

Tuleva albumi on muun muassa Oranssi Pazuzu -yhtyeen ja Vesa-Matti Loirin kanssa työskennelleen Julius Maurasen tuottama. Levyn julkaisun tueksi on käynnistetty mesenaattikampanja, jonka kautta on mahdollista ennakkotilata tulevaa albumia sekä muun muassa graafikko Jussi Karjalaisen suunnittelemia oheistuotteita. Kampanjan tavoitteena on mahdollistaa albumin itsenäinen julkaisu ja teosten oikeuksien säilyttäminen artistilla itsellään. Lisätietoja kampanjasta löydät täältä.

”Olen päätynyt palaamaan uuden albumini osalta siihen mistä kymmenen vuotta sitten liikkeelle lähdinkin eli omakustanneartistin rooliin. Koen tärkeäksi, että omistaisin jatkossa itse laulujeni oikeudet, jotta tulevien vuosien varrella kertyvät pienet korvaukset ohjautuisivat suoraan meille tekijöille ja voisimme jatkaa omaehtoista tekemistämme tulevaisuudessakin.”

Viitasen Piian edellinen albumi Meidän jälkeemme hiljaisuus ilmestyi vuonna 2020 ja se sai Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry:ltä Vuoden albumi- ja Vuoden single -palkinnot.

”Tuntuu, että edellisestä levystä on yhtä aikaa silmänräpäys ja ikuisuus. Neljässä vuodessa koko maailma on mullistunut, niin oma henkilökohtainen maailmani kuin tuo maailma tuolla ulkopuolellakin. Tämän albumin tekeminen on ollut mulle tärkeä lepopaikka, enkä malta odottaa, että pääsen esittämään näitä lauluja ihmisille.”

Kuuntele single ja katso tulevat keikat alta.

Viitasen Piia soolona -kiertue:
19.10. Porvoo, Aatos Café
20.10. Tampere, Telakka
21.10. Espoo, Kannusali
27.10. Kuopio, Postitalon seurakuntakeskus
03.11. Oulu, Voimala 1889 (trio), Oulu Gospel
19.11. Helsinki, Lapinlahden Lähde, Kynttilätapahtuma 2023
22.11. Turku, Linnateatteri
27.01. Ylläs, Ylläs Jazz Blues

Lisää luettavaa