Juice-elokuvan tuotantoyhtiötä syytetään muusikkojen törkeästä riistämisestä: ”Noin härskiä tarjousta monikaan ei ole viime aikoina kuullut”

Jos tämä on totta, niin... ei näin.

Anna Salmisalo

Juice Leskisestä tehdään elokuvaa, kuten kerroimme asiasta esimerkiksi täällä.

Nyt elokuvan tuotantoyhtiö Yellow Films on saanut todella tulista palutetta Facebookissa.

”Juice-elokuvaa tekevä tuotantoyhtiö Yellow Films etsii tanssiorkesteria esiintymään elokuvassa. Bändin tulisi itse äänittää studiossa elokuvassa esitettävä kappale äänittäjän speksien mukaisesti, ja sitten vedettävä se playbackina filmille. Olisi hyvä jos bändillä oisi omasta takaa -60 luvun soittimet”, Facebook-kirjoituksessa kerrotaan.

Teksti jatkuu tämän jälkeen näin:

”Tästä kaikesta tarjottiin nelihenkiselle bändille korvaukseksi 200 €. Pienen neuvottelun jälkeen hinta oli 500€, mutta kerrottiin että yksi bändi oli jo toisen kohtauksen tehnyt hintaan 200.
Noin härskiä tarjousta monikaan ei ole viime aikoina kuullut.

Olin yhteydessä Muusikkojen liiton luottamusmieheen liksan määrittelemisessä. Lopputulemana seuraavaa:

Miten ihmeessä tuollainen hinta on perusteltavissa, jos tuotantoyhtiö olettaa saavansa sillä:
-musiikin tallentamisen
-käyttöoikeudet
-esiintymisen elokuvassa.

Muusikkojen liitolla on olemassa tariffi studiotyöskentelystä, joka koostuu tuntipalkasta ja soitettujen stemmojen määrästä, ja työkertakohtainen vähimmäispalkka on 164,35€.”

Teksti päättyy suhteellisen jäätävästi:

”Yritin neuvotella liksasta, ja toin esiin nämä seikat. Henkilön, jonka kanssa asioin mielestä meidän asenteemme oli väärä. Jos olemme sillä asenteella että aiomme alkaa taistelemaan, he sanovat näkemiin ja ottavat seuraavan jonosta. Sanoisin että älkää menkö.”

Koko kirjoituksen löydät täältä.