Juice Leskisen lastenkirjasarjasta elokuva – mukana eturivin näyttelijätähdet

Teemu Nikin uusi elokuva kuulostaa mielenkiintoiselta.

Räkä ja Roiskis oli Juice Leskisen 1990-luvulla kirjoittama lastenkirjatrilogia. Aikojen saatossa kirjasarja on jäänyt unohduksiin. Vanhoja painoksiakin on hankala löytää divareista.

Nyt ohjaaja Teemu Nikki on työstämässä kirjasarjan pohjalta elokuvaa. Nikki on parhaiten tunnettu elokuvista Armomurhaaja (2017) sekä Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia (2021). Molemmat elokuvat ovat olleet vallan mainioita ja kansainvälisestikin palkittuja, joten odotukset ovat kovat myös uuden leffan suhteen.

Tulevan Räkä ja Roiskis -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Ilja Rautsi ja Teemu Nikki. Elokuvan konsepti on Teemu Nikin, Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin.

Elokuvan pääosissa nähdään Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa ja Pala sydämessä -tv-sarjassa näytellyt Hugo Komaro (10 v) ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Urho Kuokkanen (9 v). Hugo ja Urho saavat rinnalleen näyttelijöitä kuten Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa.

Vuodenvaihteen molemmin puolin muun muassa Tampereen seudulla kuvattavan elokuvan puvustuksesta vastaa kolminkertainen Jussi-voittaja Anna Vilppunen ja lavastuksesta Jussi-palkittu Santtu Toivola. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2023.