Jukka Poika lähti veneretkelle Elastisen kanssa

Haastattelussa Jukka Poika.

03.05.2019

Jukka Poika julkaisi tänään uuden yhteiskappaleen Elastisen kanssa. Souda kesämies on Jukka Pojan vuoden ensimmäinen julkaisu. Rumba otti suomireggaen tähtinimeen yhteyden ja kysyi mitä kuuluu ja missä mennään. Uusi biisi löytyy jutun alta.

Mikä on Jukka Pojan meininki vuonna 2019?
”Tämä on nyt Jukka Pojan vuosi, tai alku pidemmälle kaudelle, jota tullaan ehkä nimittämään ’Jukka Pojan kaudeksi’.”

Mistä uudella biisillä on kyse ja miten Elastinen päätyi messiin?
”Se sisältää oikeastaan kokonaisen kesälomapaketin odotuksineen, unelmineen, realiteetteineen. Yhtenä pyrkimyksenä on tarjota tsemppiapua heille, joiden sielu on jo edeltä matkannut kesämökille, mutta ruumis vielä tempoilee työelämän limbossa.”

”Vahvikkeeksi haluttiin myös hyväntuulinen kesäräppääjä, joten Ela oli aika ymmärrettävä valinta. Hänelle ei tarvinnut kuin vilauttaa biisin demoa perjantaina, ja räpit saatiin viikonlopuksi.”

Julkaisit hiljattain yhteisbiisin myös Juha Tapion kanssa. Mistä tuulee yhteiskappaleiden kanssa?
”Ei sen kummempaa, olen kysellyt ja minua on kysytty. Yhdessä tekeminen on kivaa, energisoivaa.”

Suomireggae oli kovassa huudossa vielä muutama vuosi sitten, mutta sittemmin suosio on hiipunut. Miten itse koet asian, vieläkö reggaelle on kysyntää?
”Kyllä minulle yhä kuulijoita tuntuisi löytyvän. Keikoilla käydään ja radioissa soidaan. Siitä en tiedä, tullaanko 2020-luvulla näkemään hipahtavan hajuisia roots reggae-henkisiä hittejä kuten 2010-luvun alussa, mutta sopivassa suhteessa nykypoppiin risteytettynä reggae toimii kaupallisestikin yhä.”

”Reggaeta kuulee nykyjään ensisijaisesti popin mausteena ja esimerkiksi reggaeton on maailmalla järjettömän suosittua. Monet tämän tyylin lekat ovat käytännössä dancehall-reggaeta latinomausteilla.”

Miten tästä eteenpäin?
”Minulla on vahva olo tämänhetkisestä toiminnasta, jotenkin moni juttu on nyt kohillaan ja yhdessä tekemisen meininki työryhmän kesken todella hyvä. Näillä eteenpäin!”

Lisää luettavaa