Jukka Pojan uusi video nosti äläkän – fanit pöyristyivät häpeilemättömästä tuotesijoittelusta

Sosiaalinen media räjähti raivokkaisiin itkuvirsiin, kun Suomen rakastetuin reggaeartisti julkaisi kaupallisen musiikkivideon.

Kuva: Tom Hakala / Anatom Allstar

Jos juuri äsken jostain kajahti poksahdus, ei huolta: se oli vain samppanjapullo, joka korkattiin TeliaSoneran, Restelin tai Fazer-leipomoiden markkinointiosastoilla. Jukka Pojan äskettäinen video, Viestii, on jo kohoamassa viraalihitiksi. Mainittujen firmojen tuotteet vilahtelevat ahkerasti kuvassa.

Vuosi sitten ilmestyneeltä Yhdestä puusta -albumilta poimittu kappale on sinänsä melko joutava rallatus. Aikuistunut Jukka Rousu esittää seestyneempiä puolia itsestään. Älä tyri nyt -kappaleen hengessä hän lohduttelee itseään ja kasvukipuilevaa nuorisoa: muuttuvissa olosuhteissa on mahdotonta pitää kiinni samoista ihanteista koko elämänsä ajan. Ruuhkavuosi-ikääntyneitä faneja sanoma epäilemättä koskettaa, joten kenties sinkku olisi kantanut omillaankin.

Varsinainen jytky kuitenkin on biisin poikkeuksellisen raskaasti sponsoroitu video. Fanikunta älähti sumeilemattomista tuotesijoitteluista. Jukka Pojan Facebook-sivulla teosta kommentoidaan happamasti:

”Tosiaan on mietteet miekkosella muuttunu 2000-luvun alusta, ainakin siitä päätellen, että on melko röyhkeää tuotesijoittelua videossa.”

”Jotenkin huomasin vain kaikki mainokset, niitä on liikaa!”

Kun yksi pettyneistä ex-faneista toivottaa Jukka Poikaa tatuoimaan yritysten logot kehoonsa, artisti kuittaa palautteen höpinänä: ”Itse asiassa en usko että maksaisivat hyvin, tää on Suomi yo.”

Myös YouTube-sivulla videota luonnehditaan muun muassa ”kaupalliseksi paskaksi”. ”Kaikkee sitä hippi tekee helpon rahan eteen”, kirjoittaa eräs nimimerkki.

Yksi mesenaateista, Cumulus-hotellit, huomioidaan jopa lyriikoissa. Mutta ehkä kyseessä on sattuma: reggaeartisti ei aina halua suoraan käyttää sanaa ”pilvi” kappaleittensa sanoituksissa.

Kohuvideon voi katsoa suoraan tästä: