Jukka Virtanen on kuollut

Virtanen oli kuollessaan 86-vuotias.

01.09.2019

Viihteen monitaituri, pioneeri ja legenda Jukka Virtanen on kuollut. Vuonna 1933 syntynyt Virtanen kuoli pitkän sairauden uuvuttamana, hän oli kuollessaan 86-vuotias. Virtanen sairasti eturauhassyöpää, sen lisäksi hän on kertonut avoimesti masennuksesta ja alkoholismista.

Virtasen ura oli monipuolinen, hänet muistetaan niin ohjaajana, sanoittajana, käsikirjoittajana, kuin juontajana. Virtasella oli valtaisa vaikutus kotimaiseen viihdekenttään.

Sanoittajana Virtanen hallitsi sekä humoristiset kuin vakavahenkiset laulut. Hänen sanoittamia kappaleita ovat muun muassa Maalaismaisema, Pornolaulu ja Konstan parempi valssi. Vuonna 2008 Virtaselle myönnettiin tunnustukseksi urastaan Juha Vainio -palkinto.

Viihdeura alkoi jo varhain 1960-luvulla muun muassa lukuisten elokuvien myötä. Koko kansan nimeksi hän nousi tultuaan valituksi juontamaan Levyraatia, jossa hänet nähtiin lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Vuonna 1957 Virtanen tapasi vaimonsa Liisan jonka kanssa hän sai kaksi lasta. Lapsenlapsia heillä on kuusi. Yksityiselämässä Virtanen tunnettiin myös innokkaana jalkapallon ystävänä. Kotipaikkakunta Jämsänkoskelle on nimetty pallokenttä Jukka Virtasen mukaan.

Lisää luettavaa