Julkaiseeko Daft Punk ensimmäisen uuden sinkkunsa vuosiin – vai ei?

29.06.2012

Ranskalainen elektrojulkaisu tiesi bändin uuden sinkun ilmestyvän heinäkuussa, mutta uutinen teilattiin ankaksi. Toisaalta kiistokin kiistettiin, ja nyt koko maailma joutuu odottamaan heinäkuun 21. päivää.

Kuva: Virgin

Kolme lehteä, kaikki jotain mieltä. Brittiläinen FACT Magazine uutisoi, että ranskalaispoppoo on pistämässä pihalle uutta materiaalia lähiaikoina. Tuttuun tapaan tieto on kulkeutunut ties kuinka monen käden kautta. The Daft Club -fanisivun tietoja kierrättävä uutinen perustuu alkujaan Daft Punkin kotimaassa vaikuttavan Tsugi-nimisen musiikkijulkaisun uutiseen. Biisi olisi kuulemma nimeltään Renoma Street – ristitty tiettävästi pariisilaisen kahvilan mukaan. Ja kun julkaisupäivää oli tivattu twitteritse, toimittaja oli vastannut vain ”21/7”.

Ihmiskunta hyppäsi tiedon saatuaan erittäin varovaisesti ilmaan, koska vastaavanlaisia tietoja Daft Punkista on välitetty jo pitkän aikaa. Jotain ne ovat siellä tekemässä, mutta mitään konkreettista ei koskaan ole luvattu.

Pian Pitchfork loikkasikin lällätellen kehään: Ei, Daft Punk ei ole julkaisemassa mitään eikä todellakaan heinäkuun 21. päivänä. ”Me voimme vahvistaa, että tämä ei ole totta”, Pitchfork julistaa ex cathedra.

Mutta FACT ei luovuta. Online-uutinen päivitetään Pitchforkin antaman tuomion jälkeen. Lehdestä otetaan yhteys Tsugiin, jossa uhotaan vastauksen tulevan lehden seuraavan numeron mukana. FACT tulkitsee sen viittaavan mahdolliseen lehden mukana toimitettavaan levyyn. Ehkä. Hermoja kiristävä odotus jatkuu näillä näkymin heinäkuun lopulle.

Daft Punk itse jatkaa tietenkin mykkäkouluaan asiasta.

Lisää luettavaa