Kahleet on katkottu: Tarantino-uutuuden soundtrack on vapaasti kuultavissa netissä

20.12.2012

Musiikkimaustaan tinkimättömän ohjaajan tammikuussa ilmestyvän länkkärin ääniraita tarjoaa odotetun odottamattomia biisipoimintoja.

Kuva: U.S. Army

Quentin Tarantinon Django Unchained sisältää muhkean nivaskan Ennio Morriconea, mutta teemabiisin on tehnyt toinen vanha mestari, Luis Bacalov. Tammikuussa teattereihin tulevan elokuvan soundtrack todistaa, että ohjaajalla on yhä levyhylly, jonka juurelle pitäisi tehdä pyhiinvellus.

Albumille poimittujen kappaleiden sekaan on tuttuun tapaan ängetty dialogia itse elokuvasta, mutta sen melkein antaa anteeksi, kun eteen pläjähtää hämmästyttäviä biisibongauksia. Levyllä on vanhoja elokuvasävelmiä muiltakin kuin spagettiwesternin supernimiltä. Jerry Goldsmithin kappale Nicaragua on eräs tällainen – biisi joka on sävelletty alkujaan vuonna 1983 ilmestyneeseen Tulen alla -trilleriin.

Elokuvaa varten on tehty rivakasti uutta musiikkia, joka myös näkyy vuoden 2013 Oscar-ehdokaslistalla, kuten Hip Hop Wired kertoo. Valtavaa hittipotentiaalia uhkuvat räppäri Rick Rossin 100 Back Coffins, John Legendin Who Did That To You sekä R&B-duo Anthony Hamiltonin ja Elayna Boyntonin käsitämättömän uljas Freedom. Elisa Toffolin ja Ennio Morriconen viiltävän kaunis Ancora Qui pääsi myös niiden muutaman kymmenen laulun joukkoon, joista lopulliset Oscar-ehdokkaat otetaan.

Mutta mikä tärkeintä, koko soundtrack on nyt netissä minkälaisen hörökorvan tahansa kuultavana. Tämän tiedon välitti FACT Magazine, mistä olemme kiitollisia. Nyt tuli joulu monta päivää etuajassa:

Lisää luettavaa