Kaihoisaa kotimaista laatuindietä – ensiesityksessä Lokit-yhtyeen uusi nostalgiantäyteinen video

Lokit - Blades of Steel.

18.08.2017

Helsinkiläinen tinkimättömään tee-se-itse-estetiikkaan luottava ja ahkerasti keikkaileva indieyhtye Lokit julkaisi kappaleen tulevalta pitkäsoitoltaan.

Alleviivaavasti vuosikymmenten takaisen Nintendo-klassikon mukaan nimetyssä kappaleessa käsitellään Y-sukupolven perisynnin ja voimavaran, kauas paenneiden menneiden hyvien aikojen ja ajan hampaan timantisoimien katkeransuloisten muistojen kaihoa.

Yhtyeen ja Joni Aapaojan toteuttamalla musiikkivideolla käydään hyvässä hengessä yksi luultavasti tuhansista kamppailuista pelin parissa.

Yhtyeen laulajakitaristi ja biisintekijä Juuso Härmä kertoo yhtyeen kuulumisia muun muassa tulevien julkaisujen tiimoilta.

Millainen oli ensimmäisen Lokit-pitkäsoiton tekoprosessi ja mitä ajattelet lopputuloksesta?

”Levy äänitettiin reilun puolentoista vuoden aikana treeniksellä oman porukan kesken. Melko kauanhan siinä taas meni, niin kuin meidän liikkeissä tuntuu aina menevän. Janne (Vainikainen toim.huom.) on sitä tässä kesän mittaan miksaillut.

”Mielestäni se kuulostaa nyt hyvällä tavalla albumilta, koska juuri nuo biisit sopivat tuolle samalle levylle ja paketoivat hyvin yhden aikakauden. Oli mukava kokeilla tuollaista tekotapaa, jossa ei ollut kiire minnekään. Voin nyt melkein luvata, että se julkaistaan vielä tämän vuoden puolella!”

Lokkien musiikki peilaa pääasiassa menneitä vuosikymmeniä ja NES-klassikko Blades of Steel ilmestyi 1980-luvun lopussa. Mitä menneitä nostalgisoit mieluimmin?

”Tietysti sitä ajattelee välillä, että on syntynyt ihan väärään aikaan. Ei ole päässyt vaikkapa näkemään suurinta osaa suosikkibändeistään koskaan livenä. 1980-luvun puolivälin The Replacements tai Hüsker Dü -keikka olisi esimerkiksi sellainen asia, jonka näkemisestä maksaisin mitä vain.”

Mitä luulet, että tulet myöhemmin kaipaamaan nykyhetkestä?

”Nykyhetkessä tehdään silti mielestäni parasta suomalaista vaihtoehtomusaa ikinä. On ihan mieletön määrä kaikkea mielenkiintoista ja itselläni tulee tällä hetkellä enimmäkseen ostettua vain kotimaisia julkaisuja. Jollain tavalla olen ajatellut, että nyt on ollut huippuvuodet sellasessa musassa Suomessa, mistä itse pitää. Piirit ovat melko pienet mutta sitäkin aktiivisemmat.”

Tulevia keikkoja ja muita tulevaisuuden suunnitelmia Lokkien suhteen?

”Kävimme viime viikonloppuna äänittämässä uusimmat viisi biisiä mökkimaisemissa Jämsänkoskella. Kasattiin laitteet ulos keskellä metsää. Teimme vuorokauden aikana alusta loppuun tällä kertaa kaikki. Niistä olisi tarkoitus syksyn aikana julkaista splitti kaveribändin kanssa. Aiotaan myös keikkailla syksyllä ja keväällä, mutta vielä ei olla sovittu kun muutamia yksittäisiä päiviä.

”Rumpalimme Timo (Övermark toim.huom.) lähtee vaihtoon Tukholmaan tämän kuun lopussa, joten kulkeminen pistokeikoille on vähän vaikeaa. Pitää siis pyrkiä tekemään kerralla useamman päivän rupeamia.”

”Ensi keväänä voi alkaa taas katsella uusia kuvioita – kunhan nuo julkaisut saa ulos, niin seuraavan levyn kanssa ei oo mitään kiirettä. Sitä voisi tehdä rauhassa vaikka seuraavat kaksi vuotta!”

Katso Blades of Steel alta.

Lisää luettavaa