Kaikkien aikojen kaistapäisin suomalaisfestivaali käynnistyy tällä viikolla: ”Vuosien unelma konkretisoituu”

Epiksen alkavat tällä viikolla.

31.07.2023

Noin 15 000 uteliasta kulttuurinystävää odotetaan Epäjohdonmukaisten tanssiaisiin. Ensi kertaa järjestettävät Epäjohdonmukaisten tanssiaiset alkavat juhlallisesti keskiviikkona Kuusamon Rukajärvellä. Tapahtuma huipentuu lauantai-iltaan.

Jo aiemmin tanssiaiset tiedotti kiinnittäneensä yli 130 bändiä ja artistia esiintymään tapahtuma-alueena toimivalle hylätylle Rukajärven golfkentälle, Koillismaalle. Leirintäalue ja persoonallisesti nimetyt lavat sijaitsevat sulassa sovussa solisevien purojen, niittyaukeamien ja hiekka- ja vesiesteiden lomassa. Lavoille nousevat muun muassa Spiritualized, Brian Jonestown Massacre, FaUSt, Suedesta tuttu Bernard Butler, Lau Nau + Pekko Käppi, Niillas Holmberg & Tacos, Rosita Luu, Elsi Sloan ja 22-Pistepirkko. Ja yli sata muuta.

Tapahtuman primus motor, aiemmin muun muassa H2Ö- ja Ilmiö-festivaaleja Turkuun luonut Mikko Levón kertoo seuraavaa:

”Tanssiaisten viirinmuotoinen pääsylippu on itsessään taidekeräilyesine. Nettikauppa palvelee yhä ja lippuja on saatavilla erikoishintaan myyntipisteissä, joita on ympäri maata. Nettikauppa on pyörinyt ilman teknisiä bugeja. Meillä ei jonoteta Coldplayn tapaan. Tosin meillä on virallisina myyntipisteinä muun muassa Palsan kotimuseo Kittilässä, Pertin Valinta Helsingissä ja Mallassauna Oulussa. Saattaahan sellaisissa kulttuurikehdoissa joskus jonoa olla”, Levón kertoo ja jatkaa:

”Tämä saattaa olla kerran elämässä -tyyppinen tapahtuma. Jännittäen kyllä odotamme, millainen lataus golfkentän valtaa, kun musiikki ja kävijät vihdoin kohtaavat. Vuosien unelma konkretisoituu.”

Epäjohdonmukaisten tanssiaiset Kuusamon Rukajärvellä hylätyllä golfkentällä 2.-5. elokuuta.

Lisää luettavaa