Kaiser Chiefs menetti perustajajäsenensä – rumpali twiittasi kohteliaat jäähyväiset

05.12.2012

”Avain on maton alla”, vastasi yhtye.

Kuva: Jocelyn Bain Hogg

2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen oli uljasta aikaa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Punavuorelaiset mainosalan työharjoittelijat perustivat Youth Against Sedu -kansanliikkeen vuoden 2004 lopussa. Leedsiläinen Kaiser Chiefs breikkasi Brittein saarilla toisella esikoislevyllään vuonna 2005 – ensimmäinen esikoinen näet tehtiin eri nimellä. iPhone esiteltiin tammikuussa 2007. Kaiser Chiefs sai ensimmäisen Ison-Britannian ykköshittinsä saman vuoden helmikuussa.

Sana ”hipsteri” otettiin yleiseen käyttöön.

Mutta kaikki päättyy aikanaan. Nyt yksi Kaiser Chiefsin perustajista ja rumpali Nick Hodgson on ilmoittanut jättävänsä yhtyeen, tietää NME kertoa. Bändi ei ole tiedottanut, kuka Hodgsonin korvaa, mutta ainakaan mitään erityistä paniikkia ei ilmassa ole. Hodgson on ollut sanoitusvastuussa Kaiser Chiefsin musiikissa, joten tieto saattaa vaikuttaa jotenkin yhtyeen tekeillä olleeseen viidenteen albumiin.

Tavanomaiseen tyyliin ero ilmoitettiin sosiaalisessa mediassa. Nick Hodgson ”jatkaa eteenpäin” 15-vuotisen Kaiser Chiefs -uransa jälkeen, mutta toivottaa toki vanhalle bändilleen onnea.

Bändin solisti Ricky Wilson twiittasi entiselle bändikaverilleen hyväntuulisen vastauksen: ”Ovi on säpissä ja avain on maton alla.”

Wilson myös vahvistaa, että yhtye aikoo jatkaa keikkailuaan.

Lisää luettavaa