Kansainvälinen jazz-kokoonpano tekee kunniaa 10 vuotta sitten menehtyneelle Matti Oilingille

Ensisoitossa uusi Koma Saxon biisi.

30.09.2019

Koma Saxo on uusi, mutta nimekäs kvintetti. Basisti-tuottaja Petter Eldhin johtamassa kokoonpanossa on niin ikään Amok Amor -yhtyeessä vaikuttanut rumpali Christian Lillinger ja peräti kolme saksofonistia: Otis Sandsjö, Jonas Kullhammar ja Mikko Innanen.

We Jazz julkaisee Koma Saxon debyyttialbumin perjantaina 4. lokakuuta. Bändi juhlistaa levynsä julkaisua We Jazz -festivaalilla 4. ja 5. joulukuuta.

Bändin nimeä kantavan albumin kahdentoista kappaleen aikana Koma Saxo liikkuu tulikivenkatkuisesta free jazzista kuvankauniiden hymnien maailmaan ja takaisin. Levyllä kuullaan sävellyksiä jokaiselta Koma Saxon jäseneltä. Lisäksi mukana on lainakappaleita suomalaisilta jazzlegendoilta Matti Oilingilta ja Edward Vesalalta sekä ruotsalaissäveltäjä Olle Adolphsonilta.

Rumballa on ilo ja kunnia tarjota ensiesitys Koma Saxon versiolle Matti Oilingin yhtyeen Oiling Boilingin kappaleesta Cyclops Dance. Alkuperäinen biisi on albumilta Two Faces (1977). Monipuolisena rumpalina tunnettu Oiling menehtyi Espanjassa keikkamatkalla marraskuussa 2009.

Pannaan nyt vielä arvonta pystyyn! Vastaa alta löytyvään kysymykseen oikein, niin olet mukana albumin julkaisupäivänä suoritettavassa yhden cd:n ja yhden vinyylilevyn arvonnassa.

Kysymys: We Jazz julkaisi Otis Sandsjön albumin viime vuonna. Mikä on Sandsjön sooloprojektin nimi?

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT. Y-Otis oli kaipaamamme vastaus. Voittajiksi arvottiin Pia Ahoniemi ja Marko Pajamäki.

Lisää luettavaa