Kanye West oli kiukkuinen Drakelle ja syytti myös Ariana Grandea katalasta tempusta – mistä oikein on kyse?

Kun Kanye West suuttuu, niin kyllä se homma jollakin tapaa eskaloituu ja tulee pari muuttujaa.

Drake ja Travis Scott
Youtube

Kanye West ja Drake ovat olleet julkisesti tukkanuottasilla oikeastaan siitä asti, kun Pusha T rimmaili Drakesta omalla levyllään ja myöhemmin julkaisi erillisen dissibiisin.

Pilkkabiisillä Pusha T muun muassa paljasti, miten Drakella on lapsi. Asian oli määrä paljastua vasta Draken Scorpion-levyllä, mutta Pusha T sai sen kuulostamaan siltä, kuin asiaa olisi pyritty pitämään salassa ikuisesti. Samassa sohaistiin Draken huhuttua Adidas-sopimusta kohtaan. Onkin herännyt spekulaatioita, että onko Drake Niken kelkassa nimenomaan sen takia, että Pusha T paljasti liikaa asioita.

Kanye Westin somepurkautumisten mukaan Drake on olettanut, että Pusha T on saanut tiedot häneltä, he kun ovat niin hyvää pataa keskenään. Pusha T taas väitti saaneensa tiedot naiselta, joka heilasteli Draken luottotuottaja Noah ”40” Shebibin kanssa.

Todellisuudessa tässä kaikessa riittää juonenkäänteitä aina siihen asti, kun Kanye West julkaisi hassuttelevan Lift Yourself -kappaleen. Kappaleen taustan oli tarkoitus päätyä juuri Draken Scorpion-levylle, mutta West päättikin pitää sen itsellään.

Kaikenlisäksi West päätti räpätä biitin päälle pelkkää ”poop scoopia” eikä tehdä kappaleesta niin sanotusti kunnollista. Ilmeisesti tämä herätti närää ja sai Draken hermostumaan. Toki jonkinlaista kismaa on aiheuttanut se, että Kanye West ei ole vieläkään vahvistanut Say You Will -kappaleen samplea Draken käyttöön. Drake käytti samplea Say What’s Real -kappaleella hänen So Far Gone -mixtapella vuonna 2009.

Viikonloppuna Kanye West otti asiakseen purkaa tuntojaan. Twitterissä Kanye kertoo kuinka on yrittänyt saada yhteyden Drakeen jo puolen vuoden ajan, mutta tuloksetta. Kanye on pahoittanut mielensä, että Drake räppää hänen kengistään ivalliseen sävyyn No Stylist -kappaleella. Tämän lisäksi Drake oli lähettäny violetteja paholaishymiöitä Kanye Westille, kun West kärsi pahoista mielenterveydellisistä häiriöistä.

Westin twiittaukset olivat melkoista tajunnanvirtaa, mutta erinäisten yksityiskohtien lisäksi hän mainitsi Travis Scottin Sickomode-kappaleen, jolla Drake vierailee. Scott on yksi Westin läheisistä yhteistyökumppaneista ja oli todella isossa roolissa esimerkiksi Yeezus-levyllä. Sittemmin Scott on kulkenut pitkälti omia reittejään. West twiittasi miten hän otti Scottin mukaansa joka paikkaan ja totesi ettei Drakekaan olisi missään ilman häntä.

Westin mielestä Scott ei ikinä olisi saanut antaa Draken laukoa kyseenalaisia riimejä Sickomode-biisillä. Drake riimitteli muun muassa näin:

”Jesus Christ, checks over stripes
That’s what I like, that’s what we like
Lost my respect, you not a threat
When I shoot my shot, that shit wetty like I’m Sheck”

West katsoo tämän olleen kohdistettu hänelle ja hänen Adidas-kuvioilleen (checks over stripes).

Drake vastasi näihin viesteihin laittamalla nauruhymiöitä omaan Instagram-storyynsa ja myöhemmin julkaisemalla kuvan Jerry Lorenzon suunnittelemista Nike-kengistä. Lorenzo on tuttu Fear of God -merkin takaa ja on yksi Westin läheisistä ystävistä. Tämä oli kaikessa monipuolisuudessaan siis varmasti tarkoitettu Westille.

Kello kääntyi ja oli Ariana Granden hetki noteerata tilanne. Suomeen ensi vuonna saapuva Grande postasi Twitteriin viestin, jossa kertoi kahden aikuisen miehen riitelevän keskenään. Hän pyysi, että jos antaisi naisille hetkeksi näkyvyyttä ja porukka voisi kuunella hänen biisinsä.

West närkästyi tapahtuneesta ja katsoi Granden käyttävän hänen mielenterveydellisiä ongelmia mainosalustana. Ariana Granden entinen mies, Pete Davidson komppasi Westiä välittömästi ja tuki hänen näkemystään. Grande twiittasi, että hän ei ensinnäkään tarvitse kenenkään vetoapua mainoksiinsa (eli ei edes katsonut hyödyntävänsä Draken ja Westin mainetta), sekä kertoi asian olleen täysi vitsi.

Sittemmin West kertoi tavanneensa Travis Scottin kanssa kertoi tapaamisen olleen täyttä rakkautta. Tätä ennen hän julkaisi otteen raamatusta, jonka kerrottiin olevan ”God’s Plan”. God’s Plan on sattumoisin yksi Draken suurimmista, sekä uusimmista hiteistä.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, että mitä tuleman pitää.

Katso otteita twiiteistä alta ja tsekkaa myös Sickomode-video.