Kanye West muistuttaa pyrkivänsä tosissaan presidentiksi vuonna 2020 – vaaleissa saatetaan nähdä ennätysmäärä mitä erikoisimpia ehdokkaita

Kanye West
Chelsea Lauren/REX Shutterstock, Kanye West

Yhdysvallat todisti viime tiistaina, ettei maan presidentiksi päästäkseen tarvitse olla aiempaa kokemusta julkisen viran hoitamisesta tai erityisesti politiikastakaan.

Tästä järkyttyneenä ja samalla innostuneena Kanye West muistuttaa omista pyrkimyksistään. Hän sanoi jo viime vuonna pyrkivänsä presidentiksi vuoden 2020 vaaleissa, ja Donald Trumpin valinta on nyt valanut uskoa siihen, että Kanye voisi menestyä vaaleissa siinä missä kohuttu liikemies. BBC Radio 1:n haastattelussa Kanye sanoo olevansa tosissaan.

”Olemme turtuneita maailman ongelmiin. Kuin olisi ok, että meillä on kaikki ok, vaikka muilla ei ole. Jos on mitään, mitä voin tehdä vaikuttaakseni asioihin, yritän tehdä sen”, Kanye kertoi haastattelussa.

”Minulla ei ole näkemyksiä politiikasta. Minulla on näkemyksiä inhimillisyydestä, ihmisistä ja totuudesta.”

Slogania pitää vielä hioa. Poliittisten näkemysten puute ei tunnu kansaa kiinnostavan, mutta ei myöskään inhimillisyys, ihmiset tai totuus. Oman navan tuijottelu on Yhdysvalloissa nyt supersuosittua. Onneksi valehtelemalla voi väittää ihan mitä vain sylki suuhun tuo, joten Kanyella on hyvää aikaa pohtia, mitä ”kaikkee kivaa” sitä voisikaan lupailla kansalle.

Aika näyttää, onko Kanye kuitenkin myöhässä. Trumpin vaalivoitto ei johtunut hänen sopivuudestaan tehtävään vaan kansan kyllästymisestä maan ongelmiin ja politiikkaan. Mikäli Trump saa toteutettua idioottimaisimmat vaalilupauksensa, voi olla, että neljän vuoden päästä kansa kaipaa jo pikaisesti takaisin perinteiseen politiikkaan.

Mutta, mikäli Trump jäisi byrokratian alle, eikä juuri mitään muutoksia tapahdu, voi kansa haluta uudet protestivaalit. Silloin Kanye voi olla vahvoilla.

On myös mahdollista, että vuonna 2020 nähdään ennätysmäärä mitä erikoisimpia presidenttiehdokkaita. Onkin ajankohtaista kysyä: ”Jos Trump, niin miksen minä?”

Kanyen haastattelun voi katsoa kokonaisuudessaan alta.