Kappaleesta tuli ensin valtaisa somehitti, sitten se nousi Billboardin ykköseksi – nyt siitä julkaistiin musiikkivideo

Jos kappale ei jostain kumman syystä ole tuttu, niin ota biisi haltuun nyt.

Youtube

Roddy Ricchin The Box on yksi vuoden vaihteen isoimmista hiteistä ja siitä on paljon kiittäminen Tiktokia. Kappale lähti siellä leviämään somepalvelun erinäisissä videoissa, kuin Lil Nas X:n Old Town Road konsanaan.

Sen myötä biisi nousi niin isoksi hitiksi, että edes Justin Bieberin paluusingle Yummy ei onnistunut nousemaan sen ohi Billboardin kärkeen, vaikka Yummustakin iso hitti tuli.

Se mikä The Boxista teki niin ratkaisevan sosiaalisessa mediassa, on sen ”ii-u”-sample. Roddy Ricch on kertonut, että efekti lisättiin biisiin aivan viime hetkillä. Tiktok-videoiden pihvinä on ollut juuri hassutella, mistä ääni on peräisin. Jutun alta löytyy yksi varsin laajasti levinnyt esimerkki.

Joulukuussa julkaistua biisiä on luukutettu pelkästään Spotifyssa yli 400 miljoonaa kertaa ja tälläkin hetkellä se on globaalin top 50 -listan sijalla 3. Biisiä kuunnellaan noin viisi miljoonaa kertaa päivässä ja suosio ei näytä hiipuvan mihinkään. Suomessakin kappale on keikkunut pidemmän tovin Spotifyn kärkikymmenikössä.

Nyt kappaleesta on julkaistu musiikkivideo. Kuten videolla huomaa, biisi ei kerro mistään, mistä Tiktokissa hassutellaan, vaan sanalla box viitataan muun muassa aseisiin. Sanasto biisillä onkin varsin kylmäävää.

”Pulling out the coupe at the lot /Told ’em fuck 12, fuck SWAT / Busting all the bells out the box / I just hit a lick with the box”, kuuluu kertosäkeessä. Termi ”12” tarkoittaa tässä tapauksessa poliisia.

Biisin suosio räjähti nopeasti, mutta sen suosio on pysynyt tasaisesti korkeana. Kappaleen kohdalla on edetty selkeästi hyvin rauhallisesti, eikä musiikkivideota ole ollut kiire julkaista. Sen sijaan räppäri on promonnut muita kappaleita jättihitin rinnalla. Nyt on kuitenkin siis musiikkivideon vuoro. Jää nähtäväksi kuinka kauan biisi jää elämään. Meneekö miljardi rikki vielä tämän vuoden puolella?

Tsekkaa mainitut videot alta.

@jaywill4real

This how Roddy Ricch made The Box 😂😂 ##music ##foryou ##foryoupage ##featureme

♬ The Box – Roddy Ricch