Käsittämätön löytö sohvan sisuksista: Jack Whiten 12 vuotta sitten piilottama 7-tuumainen!

Vuonna 2004 Jack White ja silloinen yhtyetoverinsa Brian Muldoon tekivät jotain erikoista. He piilottivat sata kappaletta The Upholsterers -yhtyeensä 7”-singleä sataan Muldoonin kunnostamaan huonekaluun. Muldoon oli yhtyeen nimen mukaisesti verhoilija, joten tempaus onnistui luontevasti töiden lomassa.

Tiettävästi kukaan Whiten ja Muldoonin lisäksi ei ole tiennyt koko jutusta ennen kuin nyt. NME nimittäin kertoo, että ensimmäiset kappaleet piilotettuja vinyylejä ovat viimein löytyneet.

Whiten Third Man Records -levy-yhtiö on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan kaksi eri henkilöä on ottanut heihin yhteyttä löydettyään vinyylit. Näillä tiedoin Detroitissa (jossa huonekalut kunnostettiin) on jossakin siis ainakin lähes 98 huonekalua, joiden uumenissa vielä piileskelee harvinainen single. Elleivät sitten ole päätyneet jo kaatopaikalle.

Piilotettu seiskatuumainen oli The Upholsterersin toinen single, joka kantoi tempaukseen soveltuvaa nimeä: Your Furniture Was Always Dead … I Was Just Afraid To Tell You.

Alta näet Third Man Recordsin julkaiseman singlen kansikuvituksen, josta vastaa detroitilainen taiteilija Gordon Newton.

[Muokkaus 23.2.2016 klo. 17:57 Tietoomme on tullut, että NME:n tänään uutisoima tapaus onkin jo pari vuotta vanha. Pahoittelemme virhettä. Tässä vanha uutinen Third Man Recordsin sivuilla.]

The Upholsterers

 

Lisää luettavaa