Kendrick Lamar kertoo, miksi kaikkien muusikoiden pitäisi olla kiitollisia gangsta rapille ja Eazy-E:lle

Eazy-E.

Nykyhetken juhlituimpiin rap-virtuooseihin lukeutuva Kendrick Lamar on innostunut viime aikoina jakamaan kehuja omille idoleilleen. Tupac Shakurin verkkosivuilla jaettiin rap-legendan ennenaikaisen kuoleman vuosipäivänä Kendrickin kunnianosoitus, ja nyt Lamar ylistää Paper-lehden haastattelussa gangsta rap -pioneeri Eazy-E:tä.

”En olisi tässä ilman Eazyä, enkä voisi ilman hänen vaikutustaan sanoa haluamiani asioita tai puhua kotikulmistani kuten haluan niistä puhua – hyvässä tai pahassa. Hän opetti minulle, kuinka olla rehellinen itselleen ja omille juurilleen sekä ylpeä omista lähtökohdistaan”, Lamar toteaa ja nostaa samaan hengenvetoon koko gangsta rapin arvoon arvaamattomaan:

”Eikä nyt ole kysymys vain minusta. Artistit eivät ylipäätään voisi puhua haluamistaan asioista, ellei olisi ollut Eazy-E:tä ja gangstaräppiä. Piste. Eikä tämä koske vain gangstaräppäreitä, vaan yleensäkin se, että voit puhua avoimesti yhteisöstäsi ja sen kovista realiteeteista, on Eazy-E:n ansiota. Piste.”

N.W.A.:n perustanut Eazy-E (Eric Lynn Wright) kuoli AIDSin aiheuttamiin komplikaatioihin vuonna 1995. N.W.A.:n tarinan kertova Straight Outta Compton -elokuva pyörii paraikaa Suomenkin elokuvateattereissa.