Kesän ja Radioheadin uutuusalbumin myötä on hyvä aika esitellä Radiodread – reggaeversiointi OK Computerista on huikea

Radiodread Rumba Radiohead Easy Star All-Stars

Hellerajat on rikottu ja viime kuussa julkaistu Radioheadin uutuusalbumi A Moon Shaped Pool jyllää musiikkiotsikoissa. Jos Thom Yorken lumoava mutta melankolinen kärsimyslaulanta kuitenkin tuntuu epäsopivalta aurinkoiseen puistopäivään, voi tilalle vaihtaa Radiodreadin.

Kyse ei ole jälleen yhdestä remixistä. Easy Star All-Stars -yhtyeen vuonna 2006 julkaisema Radiodread-levy on tyylikäs ja huoliteltu studioalbumi, joka kattaa Radioheadin koko OK Computer -klassikkoteoksen dub- ja reggaesovituksina.

Radiodread-albumia on kiitelty niin Rolling Stonessa kuin Allmusicissa. Myös Radiohead kiitteli albumista: Thom Yorke ylisti levyä sen kuultuaan, ja kitaristi Jonny Greenwood kutsui sitä “tyrmääväksi”.

Albumilla on säilytetty sekä OK Computerin kappalejärjestys että alkuperäiset lyriikat. Ainoastaan kappaleissa Fitter Happier ja Paranoid Android on pieniä muutoksia. Esimerkiksi sanat God loves his children on muutettu muotoon Jah loves his children – tottakai.

Kuuntele koko albumi Spotifysta tai YouTubesta alta. Bless!

Easy Star All-Stars on aiemmin julkaissut myös reggaeversioidun albumin Dub Side of the Moon. Mikä mahtaakaan olla alkuperäinen teos?

Lähteet: Wikipedia & Herra Kuutti