Kiinnostaako jazz? Kerro se tälle botille

We Jazz lanseerasi jazzia suosittelevan Twitter-botin.

27.02.2018

Helsinkiläinen luova kollektiivi We Jazz lanseerasi tiettävästi maailman ensimmäisen jazzmusiikkia suosittelevan Twitter-botin. Botti suosittelee seuraajilleen jazzkappaleen tunnin välein. Botilta voi myös pyytää suositusta mainitsemalla sanat ”jazz kiinnostaa” tai käyttämällä tunnistetta #jazzkiinnostaa.

”Kiinnostuimme boteista ja rupesimme pohdiskelemaan niiden hyödyllisyyttä musiikin seuraajille”, kommentoi We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives.

”Olemme usein törmänneet tarpeeseen jakaa ihmisille musiikkisuosituksia ja koska jazz kiinnostaa, päätimme valjastaa nykyaikaisen some-automaation musadiggareiden avuksi. Jo nopeasti on selvinnyt, että tili on erittäin addiktoiva seurattava. On erittäin jännittävää seurata mikä biisi uutisvirtaan seuraavana lävähtää.”

Projektin tavoitteena on parantaa jazzmusiikin ja uuden yleisön kohtaamismahdollisuuksia, sekä inspiroida jo tottuneempiakin jazzin kuuntelijoita uusilla löydöillä. Botti poimii suosituksensa We Jazzin kuratoimalta listalta, jolta löytyy käsin poimittua jazzia laajalla tyylikirjolla yli sadan vuoden ajalta.

Ota We Jazz Tunes -botti seurantaan tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa