Kim Curly Band sai kappaleensa Hollywood-elokuvaan

03.03.2011

The 5th Quarter ei ehkä ole Oscar-ainesta, mutta ei ole lahjahevosen suuhun katsominen.

Kuva: Hilla Kurki

Rumban Nousussa-palstallakin haastateltu americana-vaikutteinen Kim Curly Band on saanut Passerby-kappaleensa 25. maaliskuuta Yhdysvalloissa ensi-iltaan tulevan Hollywood-elokuvaan The 5th Quarter.

Aidan Quinnin (Intohimon tuulet, Mary Shelley’s Frankenstein) ja Andie McDowellin (Short Cuts – Oikopolkuja, Hudson Hawk) tähdittämä elokuva ei ole ennakkotietojen perusteella varsinaisesti mikään suurproduktio, vaan ennemmin tanakkaa dvd-laatua. Elokuvan amerikkalaisen jalkapallon ympärille rakentuvaa juonta on syytetty perijenkkiläisestä sentimentaalisuudesta ja tunteellisesta paatoksesta, vaan eipä tuo Kim Curly Bandin ansioita huononna: mainos on mainosta, oli elokuvan taiteellinen sisältö mitä hyvänsä.

Miten Passerby löysi tiensä elokuvan taustalle, laulaja Kimmo Numminen?

”Tämähän on sikäli vanha juttu, että biisi saatiin elokuvaan jo vuosia sitten. Rumpalimme Pyry bongasi netistä kilpailun, jossa haettiin musiikkia elokuvaan, ja meidät valittiin sitten ainoana ei-amerikkalaisena yhtyeenä mukaan. Tuli elokuvayhtiöllekin yllätyksenä, että olemme Suomesta, eivät olleet vissiin tarkastaneet bändin taustoja. Hyvä sikäli, että americana-juttumme meni täysillä läpi!”

Numminen kertoo, että hyvän aikaa sitten valmistuneen elokuvan julkaiseminen näytti hetken jo peruuntuneen. Hän kävi itse katsomassa filmin Yhdysvalloissa kaksi vuotta sitten, ja arvioi tekeleen ”aika Hollywood-tyyliseksi, tunteisiin vetoavaksi leffaksi.”

”Ja sehän on hyvä, niinhän Kim Curlykin vetoaa tunteisiin”, Numminen myhäilee.

”Biisimme soi sellaisen surullisen kohtauksen taustalla, jossa jenkkifutari kuulee veljensä loukkaantuneen. Olisi tietenkin ollut hienoa saada kappale johonkin Rocky-henkiseen montaasiin, jossa jalkapalloilija treenaa, vetää juoksulenkkiä ja sellaista, mutta ehkä seuraavassa leffassa sitten.”

Biisin saaminen elokuvaan tuskin tuo Kim Curly Bandille mitään valtavaa nostetta, mutta tarjoaahan se mahdollisuuden luoda jonkinlaisia kontakteja Atlantin toiselle puolelle. Numminen suunnitteleekin, että elokuvan myötä voisi olla sopiva sauma hakea keikkoja esimerkiksi Los Angelesista.

”Sekin on tietenkin mahdollisuus, että jos leffa menestyy, siitä voidaan tehdä soundtrack-levy. Sen myötä kappalettamme voisi yrittää tunkea vaikka sikäläisiin college-radioihin, mutta katsotaan nyt miten menee.”

Kuuntele Passerby Kim Curly Bandin MySpace-sivulta.

Lisää luettavaa