King Crimsonin albumit julkaistaan vihdoin suoratoistopalveluissa

King Crimson heltyy suoratoistoille 50-vuotispäivillään.

08.04.2019

Progejätti King Crimson julkaisee koko diskografiansa suoratoistopalveluissa toukokuussa. Aiemmin palveluista on löytynyt ainoastaan livetallenteita.

Päätös julkaisusta on osa yhtyeen 50-vuotisjuhlallisuuksia, joihin kuuluvat myös uusia vinyylipainoksia, dokumentti sekä 50 kohdetta käsittävä kansainvälinen kiertue.

”Musiikiteollisuus on toitottanut meille, että fyysiset formaatit ovat kuolleet, meidän fyysinen myyntimme on ollut nousussa viimeisen 10 vuotta. Tämä oli pätevä syy pidättäytyä suoratoistoista vähän aikaa, mutta asian laita ei ole näin enää. Tämä on syy, miksi emme ole kiirehtineet suoratoistopalveluihin.” kertoi viikonloppuna järjestetyssä tiedotustilaisuudessa yhtyeen manageri David Singleton.

King Crimsonin suoratoistojulkistukset alkavat toukokuussa, studioalbumit ilmestyvät niihin 10. kesäkuuta – samana päivänä kun yhtyeellä on juhlakiertueen ensimmäinen esitys.

”Loppujen lopuksi, tärkein tehtävämme on palvella musiikkia ja saattaa sitä kuultavaksi. Spotifystä on tullut ehdottomasti yksi kanavista, mistä erityisesti nuoret ihmiset löytävät musiikkia.” taustoitti Singleton.

Kahlattavaa vuoden 1969 klassikosta In the Court of the Crimson King vuoden 2003 The Power to Believeen onkin 13 albumin verran. Lisäherkkuna yhtye julkaisee kotisivuillaan myös harvinaisuuksia arkistojen syövereistä striimattavaksi ja ladattavaksi.

Lisää luettavaa