”Kirjasi ei tuo kasvua Tauskin uralle, eli se ei ole edes paskan arvoinen!” – Tauskin levy-yhtiön pomo nimittelee Tauski-kirjan kirjoittajaa pallonaamamamuksi

Popparit esiin, nyt se alkaa!

Facebookin Kuka Mitä Häh? -sivusto oli alkujaan oman määrittelynsä mukaan ”monipuolinen joukko musiikkialan ihmisiä, joka on kokoontunut Ylen aloitteesta miettimään, miten kotimaisen popularimusiikin hyvinvointia voisi edistää.”

Vuosien saatossa sivusto paisui kuin pullataikina, ja nyt ryhmässä on yli 5100 jäsentä. Kirjoittelun sivustolle monet lopettivat jo aikapäiviä sitten, koska meno alkoi olla lähellä Facebookin kirpputoriryhmiä: henkilö A sanoi jotain, henkilö B sanoi ettei se nyt noin mene, henkilö C sanoi kaikkien olevan ihan tyhmiä johon henkilö A tokaisi henkilö C:n olevan itse vähän tyhmä ja viri viri tööt tööt.

Tämän jälkeen mukaan tuli pari trollia, joille henkilö A sanoi miten ootte ihan tyhmiä kaikki. Tästäkös henkilö B riemastui ja sanoi henkilön D olevan ehkä vähän sairas ja ihan tyhmä. Johon D sitten kertoi miten hänen isänsä on vahvempi kuin Hulk. Johon Hulk sitten kertoi, miten ”HULK MAAADDD!”

Viestiketjut kasvoivat valtaviksi, ja pari pahinta agitaattoria valtasi sivuston – muut yksinkertaisesti luovuttivat, sillä luupäistä jankkaajaa pahempi asia on vain monta luupäistä jankkaajaa. Ja vihainen Hulk.

Näistä(kin) syistä Facebook-ryhmä on lähinnä saatohoidassa tällä hetkellä, mutta kyllä siellä vielä henki pihisee. Innokkaimmin sivustoa käyttää ajatusalustanaan Poptori-levy-yhtiön toimitusjohtaja Erkki Puumalainen, joka käy yhden miehen sotaansa streaming-palveluita vastaan kiitettävällä intohimolla.

Tällä kertaa Puumalaisen palopuheen kohteeksi on joutunut kuitenkin Tauski-kirjan kirjoittanut Antto Terras. Terras väittää kirjassa Poptorin olevan ”kaatopaikkamusan ja levy-yhtiön symbioosi”, jonka pihalle laittamia levyjä ihmiset hankkivat itselleen, ”koska kansa ja varsinkin rekkakuskit ovat tyhmiä ja ostavat kaiken mitä edullisesti tarjotaan”.

Kuka Mitä Häh? -ryhmään kirjoittamassaan tekstissä Puumalainen nimittelee Terrasta muun muassa pallonaamamamuksi ja kertoo, miten:

”Tuotimme Tauskin musiikkia laadukkaasti ajassa kestäväksi ja jakelemme niitä määriä, joita ”oikeat” levy-yhtiöt kadehtivat. Ne olivat 90-luvulla ulostaneet uhossaan monet huippuartistit. Me annoimme heille uuden elämän. Heidän työnsä syttyi eloon ja poikii yhä Suomeen tuhansia keikkoja vuosittain. Kaatopaikalla oppii paskan kasvuvoiman.

Kohtasimme alan sisältä silmittömän hyökkäyksen ja omat ampuivat jopa ministeriöistä. Et tu Brute?! Fiksuimmat ovat jo älynneet roolinsa valtapelinappuloina. Jouduimme siksi vähentämään tuotantoinvestointeja ja se katkeroitti Tauskin. Herkälle taiteilijalle pahinta on tulla torjutuksi. Tästä esimerkkeinä Aleksis Kivi, Sibelius ja moni muu.”

Aleksis Kivi, Sibelius, Tauski. Olemme sanattomia, ja odotamme jännittyneenä tilanteen kehittymistä. Kuka vielä väitti, ettei Suomessa suhtauduta intohimoisesti musiikkiin!

Puumalainen nimittelee myös virolaissyntyistä Terrasta ”pallonaamamamuksi”, mutta kirjoituksen kommenttikentässä sanoo, miten ”vastaroastausta tai huumoria joko ymmärtää tai sitten ei” – mitä ikinä tämä sitten tarkoittaakaan.

Ilmeisesti suora linkitys ei onnistu, mutta koko purkauksen voit lukea täältä.

Lisää luettavaa