Kirk Hammett koettaa selventää, miksi rakastaa edelleen Lulua: ”Se on yksi parhaista teoksistamme”

I Am the Table.

Metallica Lou Reed Lulu

Metallica-fanien murheenkryyni, edesmenneen Lou Reedin kanssa yhteistyönä vuonna 2011 julkaistu Lulu-albumi ei ole saanut tähän päivään mennessä puolelleen edes nostalgikkoja. Saksalaisen näytelmäkirjailijan Frank Wedekindin tekstiin pohjautuvaa albumia on parjattu sekä Metallican että Lou Reedin heikoimmaksi saavutukseksi ja yleisesti epäonnistuneeksi albumiksi. Helsingin Sanomat kutsui arvostelussaan levyä ”liki kuuntelukelvottomaksi”.

Lululle löytyy kuitenkin puolustelijansa, suurimpana bändi itse. Erityisesti kitaristi Kirk Hammett on puhunut levyn puolesta ylistävään sävyyn.

Hammett kertoi tuoreessa haastattelussa chileläiselle HumoNegro-medialle, miksi hän palaa ja ihastuu Luluun edelleen. Kitaristin mielestä yleisö ymmärsi albumin väärin olettaessaan kuulevansa Metallica-albumin, jossa vierailee Lou Reed. Tästä ei kuitenkaan ole Lulussa kysymys.

”Luulen, että Lulu on yksi parhaista asioista, mitä olemme koskaan tehneet. Sitä voi kutsua Metallica-albumiksi, vaikka se ei ole sitä. Tämä on syy, miksi levy on väärinymmärretty. Levy on kollaboraatio, kahden musiikillisen identiteetin kohtaaminen rakentaakseen jotain uutta, tuoretta ja uniikkia. Luulen sen uniikkiuden olleen suuri menestys”, Hammett avasi haastattelussa.

”Rakastan levyä. Kuuntelen sitä edelleen. Kaipaan Louta, ja on sääli, ettei hän ole enää kanssamme. Luulen, että Lulu on yksi tärkeimmistä albumeista, millä olen ollut mukana”, hän lisäsi.

Hammett osuu sinänsä oikeaan, että Lulu todella oli jotain uniikkia, eikä Metallican ja Lou Reedin yhdistäminen itsessään tehnyt levystä heikkoa. Vaikka kahden erilaisen artistin yhteistyö herätti myös paljon ennakkoasenteita, ovat levyn ongelmat puhtaasti musiikillisia.

Mikäli Lulu ei vielä ole tuttu, arvioi itse. Koko albumin voit kuunnella alta.

Bonuksena The View -kappaleesta napattu pätkä ja meemiklassikko ”I Am the Table”.