Kiss-rommia saa kohta Alkosta – tältä ne maistuvat!

Kaksi yhtyeen nimeä kantavaa rommia saapui Suomeen.

Markus Paajala

Kiss-yhtyeen nimeä kantavat Black Diamond Premium Dark Rum ja Detroit Rock Premium Dark Rum löytyvät ensi viikosta alkaen Alkon tilausvalikoimasta. Ravintoloista niitä on mahdollista bongata jo nyt.

Black Diamond on saanut nimensä tietenkin Kissin debyyttialbumin kappaleesta. Tumma rommi on sekoitus karibialaisia tynnyrikypsytettyjä rommeja, joista vanhimmat ovat 15-vuotiaita.

Detroit Rock -rommin nimi viittaa vähintäänkin yhtä klassiseen Kiss-kappaleeseen Detroit Rock City. Tämä rommi on puolestaan sekoitus Dominikaanisen tasavallan tynnyrikypsytetyistä tummista rommeista, joilla on ikää 8–15 vuotta.

Emme malttaneet olla maistelematta näitä!

Kauniin ruskean Black Diamondin tuoksu on voimakas, suorastaan silmille hyppäävä. Tammitynnyrien tuoksu dominoi, mutta vahvasti esillä on myös rusinaisuutta ja kuivattuja viikunoita. Suussa ensituntuma on yllättävänkin terävä, mutta pyöristyy pian. Black Diamond ei ole kovin makea. Tammi myös maistuu, samoin taatelit ja pähkinät. Tämä on näistä selvästi täyteläisempi ja moniulotteisempi, uusia havaintoja tekee maistelun edetessä: vaniljaa, suklaisuutta ja mausteita löytyy.

Detroit Rock on väriltään hieman punertavampi. Tuoksu on selkeästi yllä mainittua rommia kevyempi, alkoholinen ja sokerinen. Tämä on myös maultaan makeampi ja se tuntuu pehmeältä heti alusta alkaen. Appelsiinia, aprikoosia ja yleistä hedelmäisyyttä on bongattavissa selkeästi, ehkä hieman tumman suklaan karvautta, mutta siihen se jää ainakin kohdallani.

Rommien nimiä on tuskin valittu sattumalta yhtyeen diskografiasta. Kiss aloittaa keikkansa Detroit Rock City -kappaleella, ja näistä rommeista tämän valitsisin alkuun, ihan sellaisenaan maisteltavaksi tai drinkkiin sekoitettavaksi. Black Diamondilla Kiss on tupannut lopettaa keikkansa, ja tämä onkin rommeista se, jonka ottaisin seuralaiseksi hämärtyvään iltaan aromilasiin kaadettuna.