Kodeiiniöverit kolkuttelee – kuuntele DJ Screw’n hengessä tehty suomiräppimixtape

DJ Tikari choppailee ja screwailee suomiräpit uuuuuuuuteeeeen ussssskooooooonnn.

DJ Screw tuli tunnetuksi miksauksistaan, joissa räppibiittien tempoa hidastettiin tuntuvasti. Houstonilais-tiskijukan kehittämä chopped and screwed -tyyliksi nimetty musiikki yhdistettiin vahvasti kodeiinipitoisen yskänlääkkeen litkimiseen – päihde, joka yhdessä alkoholin kanssa maksoi myös Screw’n hengen vuonna 2000.

Chopped and screwed jatkoi kuitenkin elämäänsä vaikka pioneerinsa ei. Turkulaistunut rovaniemeläinen DJ Tikari julkaisi tänään mixtapen Torstai 11: Suomirap Chopped and Screwed.

Kuten miksauksen nimestä voi päätellä, suomiräpit Tykopaatista, Ruudolfin ja Hannibalin kautta Reilukerhoon ja Edu Kehäkettuseen choppaillaan ja screwaillaan 52-minuuttiseksi purppuralta hohkaavaksi siirapiksi.

”Tekoprosessi on pidetty mahdollisimman raakana; miksauksen tasojen ajoittainen punaiselle pomppiminen, offbeat, suhina ja muut kuultavat kauneusvirheet kuuluvat asiaan”, tänään syntymäpäiviään viettävä DJ Tikari kertoo.

”Choppaus ja yhteenmiksaus on tehty erikseen, mutta molemmat vain yhdellä otolla yhden suunnittelukerran jälkeen. Tämän jälkeen koko hela hoito on hidastettu noin 60–70 bpm välimaastoon. Lopuksi miksaukseen on käytetty putkikompressoria simuloivaa pluginia, jossa alapäätä on eq:tettu mitäpä muutakaan kuin autojen soundsysteemejä varten. Tällä reseptillä on koitettu saavuttaa mahdollisimman autenttinen, screwmainen lopputulos.”

Kappaleet on valikoitu ennakkoluulottomasti ”hyvällä maulla selektoiden”, mutta Tikari tahtoo huomioitavan, että suurin osa kappaleiden taustoista on joko eteläräppiä tai muutoin löydettävissä DJ Screw’n joltain ”chapteriltä”.

”Ehkäpä siis jotain, mitä DJ Screw itse olisi soittanut, jos olisi sattumoisin suomirapmiksauksen tehnyt.”

Siirappi valumaan play-nappia painamalla ja malja Tikarin syntymäpäiville!

DJ Tikari – Torstai 11: Suomirap Chopped and Screwed
1. Intro: Sterkoissa DJ Screw (Hannibal f. Tykopaatti & Yona)
2. Ei sen kuulu kuplii (Tykopaatti f. Stepa)
3. Kaipaan vaimooni (Ruudolf f. Karri Koira)
4. Huudit ei oo seiffit -freestyle (Hannibal & Soppa)
5. Kotimies (Laiska Lepponen f. Warren Kaa)
6. Tahmeet budii (OG Ikonen)
7. Takapenkkifunk (Ventovieras & Artsa)
8. O.L.A.R.I. (Reilukerho)
9. Most Wanted (Juno f. Stepa)
10. Silver Moreno (Ritarikunta)
11. Edu meni sekasin (Edu Kehäkettunen)
12. Outro: Kansallinen pelimiesmonologi (Sere)